Open Vld wil nog deze legislatuur werk maken van verlaging erfbelasting

BELGA
Open Vld wil nog deze legislatuur werk maken van een verlaging van de erfbelasting. Dat kondigde Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten aan in het VTM Nieuws.  

Rutten wees erop dat op federaal niveau het erfrecht reeds werd hervormd onder impuls van Open Vld. Nu is het voor haar tijd om werk te maken van een verlaging van de erfbelasting die kan oplopen tot 65 procent. 

Erfbelastingen zijn belastingen op verdriet en die moeten absoluut omlaag

Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten

"We hebben mensen wat meer vrijheid gegeven zodat je zelf kan kiezen aan wie je je erfenis geeft. Dan is het ook logisch dat je daar niet voor wordt plat belast. Erfbelastingen zijn belastingen op verdriet en die moeten absoluut omlaag", aldus Rutten. 

Drie maatregelen

Open Vld wil dat op Vlaams niveau drie maatregelen genomen worden. In de eerste plaats gaat het om de verlaging van de tarieven, zodat komaf gemaakt wordt met het tarief van 65 procent. Daarnaast moet de berekeningswijze voor iedereen dezelfde zijn. Ten slotte wil Open Vld dat bij het verlies van een partner alles wat in gemeenschap is opgebouwd of verdiend volledig vrijgesteld wordt van erfbelasting.
31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sjonny Martero

  En degene die al 65 procent hebben betaald? Er zijn verkiezingen binnenkort zeker?

 • Zjeppe Fierens

  Dat zou dan het enige goede zijn dat ze gedaan hebben.

 • GERARD DE PELECIJN

  De eerste politieker die nog niet gelogen heeft moet ook nog geboren worden!

 • Jos Temmerman

  Die weet ook dat haar partijtje een zwarte zondag zal beleven ,komen ze een beetje met leugens af om aan stemmen te geraken ,lafaards.

 • Jan Van Rompaey

  Die Rutten zorgt er voor dat de mislukte Turtelboom een pak meer gaat verdienen in de EU. Dat spreekt boekdelen over bende van de blauwen.