Open Vld: "Voorstel-Gennez is niet keuze van kiezer"

Caroline Gennez gooide gisteren een bommetje door het voorstel om de liberalen uit de regering te houden.
UNKNOWN Caroline Gennez gooide gisteren een bommetje door het voorstel om de liberalen uit de regering te houden.

Open Vld denkt niet dat de keuze van de kiezer op 10 juni uitging naar een olijfboomcoalitie. "De kiezer heeft gekozen voor sociaal-economische hervormingen. Niet voor een linksconservatief kabinet", aldus de woordvoerder van Open Vld-voorzitter Bart Somers.

B-H-V
Aanleiding is het voorstel van sp.a-voorzitster Caroline Gennez om een olijfboomcoalitie in het leven te roepen, met sp.a en de groenen erbij, maar zonder de liberalen. Ze haalt daarbij aan dat een oplossing van Brussel-Halle-Vilvoorde nooit kan worden gevonden met de MR en het FDF in de regering. Bovendien maakt de tegenstelling tussen PS en cdH aan de ene kant en Open Vld aan de andere kant volgens haar een degelijk sociaal-economisch project onmogelijk.

"Twee meningen op één dag"
Open Vld zegt overigens niet veel belang te hechten aan de uitspraken van Gennez. "De sp.a heeft immers elke dag een andere mening, gisteren zelfs twee meningen op één dag", aldus Somers' woordvoerder. "Na het gesprek met Didier Reynders 's middags stelde Gennez niet mee te doen en 's avond stelt ze een olijfboomcoalitie voor." Hij voegt er nog aan toe dat de mensen geen boodschap hebben aan politieke spelletjes.

Ook CD&V tegen
Ook de CD&V verwerpt de piste-Gennez. "Veel te laat en niet geloofwaardig", aldus partijwoordvoerder Luc Vanmaercke. "Er ligt nu een duidelijke andere piste op tafel en we staan op minder dan drie weken voor de start van de nieuwe regering." (belga/svm)