Open Vld Vlaams-Brabant met Lien Degol naar kiezer

Lien Degol.
Vertommen Lien Degol.
Uit de bekendmaking van de volledige lijsten van Open Vld blijkt dat styliste en modecoach Lien Degol kandidaat is voor de lijst van Vlaams-Brabant. Het was al bekend dat tv-figuur Goedele Liekens en ex-Clouseau-drummer Bob Savenberg in mei naar de kiezer trekken. Degol is sinds nieuwjaar gemeenteraadslid in Leuven en staat veertiende op de lijst van effectieven voor de Kamer.

Open Vld heeft in Vlaams-Brabant zowel voor het Vlaams als federaal parlement vier verkozenen. Bij de effectieven voor het Vlaams parlement trekt partijvoorzitter Gwendolyn Rutten de lijst. Maurits Vande Reyde (Diest), schepen in Diest en voormalig nationaal voorzitter van Jong Vld, staat tweede. De Vlaamse parlementsleden Gwenny De Vroe en Jo De Ro staan drie en vier, terwijl de Lennikse burgemeester Irina De Knop de strijdplaats op vijf bekleedt. Vlaams parlementslid Rik Daems duwt de lijst. Bob Savenberg staat eerste op de opvolgerslijst. 

De Kamerlijst wordt zoals reeds bekend getrokken door federaal minister Maggie De Block, met de Hoeilaartse burgemeester en volksvertegenwoordiger Tim Vandenput op drie en Goedele Liekens op drie. Uittredend Vlaams parlementslid Daniëlle Vanwesenbeeck prijkt op vier en volksvertegenwoordiger Luk Van Biesen op vijf. Dirk Devroey, schepen in Overijse, duwt de federale lijst. De Tiense schepen Bram Delvaux is de eerste opvolger. De opvolgerslijst wordt geduwd door volksvertegenwoordiger Patricia Ceysens.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Claude Sanders

  Ja, zo te zien aan haar gezicht is ze HEEL blij met haar kandidatuur bij de Open VLD. Nog maar eens iemand die in de val is gelokt door Rutten & co. Het wordt echt zielig, zijn dit de mensen die de burger moeten vertegenwoordigen ?

 • Luc Van Hauwermeiren

  Past perfect in het rijtje van de doorsnee VLD er,veel geld,geen enkele voeling met wat er leeft bij de gewone mens enz... dat wordt lachen op 26 mei!

 • Vera Bres

  triest gesteld bij de OVLD hoor , de ene BV naar de andere om toch maar stemmen te halen ,komt daar ook nog bij dat het BV's zijn die naar het einde lopen van hun populariteit .

 • Remus Bogaert

  Goed , een groot lawijt is daarom nog geen groot licht. Ik ga nooit op zo iemand stemmen,ik stem voor jonge mensen die met hart en ziel zich in de politiek gooien , geen mensen die een landingsbaan zoeken .... nog rap hun pensioen aandikken....

 • Didi Bellens

  Allee jong waar gaat dit naartoe. BV's in de politiek?? Wat een klucht wordt dit allemaal. Zo zie je maar dat dit nog eens een bewijs is dat de mensen die in de politiek stappen enkel voor de centen gaan. Dus Open VLD zal van mij geen stem krijgen en hopelijk volgen er nog meer mensen.