Open Vld trekt met 33 nieuwkomers naar Gentse kiezer: "Tijd voor een blauwe burgemeester"

gent, Open VLD, lijstvoorstelling,
Wannes Nimmegeers gent, Open VLD, lijstvoorstelling,
In Gent heeft Open Vld haar kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Er staan 33 nieuwkomers onder lijsttrekker Mathias De Clercq, die spreekt van een diverse lijst met 'peper en zout'. De krachtlijnen van het programma stelt De Clercq pas over enkele weken voor, maar over de inzet is hij ondubbelzinnig. "Het is tijd voor een blauwe burgemeester."

Schepen Christophe Peeters van Financiën en Sofie Bracke staan bovenaan de lijst, gevolgd door gemeenteraadslid Stéphanie D'Hose en fractieleider Sami Souguir. Actrice Mieke Bouve, die eerder haar overstap van sp.a naar Open Vld aankondigde, staat op plaats 9, gevolgd door voormalig Gents politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez. 

Lijsttrekker Mathias De Clercq
BELGAONTHESPOT Lijsttrekker Mathias De Clercq

Gentse kruiden

Een tiental kandidaten met een migratieachtergrond vervolledigen de lijst die Mathias Declercq omschrijft als 'Gents peper en zout'. "Er zitten veel Gentse kruiden in: we hebben volksfiguren uit alle hoeken en kanten van de Gentse samenleving en uit diverse geledingen", klinkt het. 

Zaterdag kwam de Gentse partijafdeling samen om inhoudelijk vooruit te blikken, al wil de partij nog geen krachtlijnen uitdragen. "Maar de Gentenaars staan voor een duidelijke keuze. Gaat Gent terugplooien op zichzelf? Op het eigen grote gelijk van links of rechts? Of willen we verzoenen? De Gentse liberalen zijn de beste garantie voor eenheid en vooruitgang in deze stad."

Over coalities wil Declercq niet speculeren, al zijn Vlaams Belang en PVDA uitgesloten. "We zullen samenwerken met de partijen waarmee we het grootste deel van ons programma kunnen uitvoeren."

gent, Open VLD, lijstvoorstelling,
Wannes Nimmegeers gent, Open VLD, lijstvoorstelling,12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fredien Vandervekens

  33 Nieuwkomers ? Begrijpelijk ! Wie wil nu niet aan de politieke "vetpotten" zitten ? Geen of weinig capaciteiten ? Snel op de lijst mensen. Om het even op welke !

 • Arthur Houben

  Hun moeder en zelfs hun ziel verkopen aan de duivel om maar aan de macht en het graaien te blijven...verloochenen van hun eigenheid en zelfs de arrogantie om voor de verkiezingen reeds partijen uit te sluiten om sámen te werken VOOR het algemeen welzijn vd bevolking....dat niet telt!Blauwe dieven, net als de rooi,groen en diepblauwe nva met maar één doel: ons bestelen!

 • armi gaston

  Bij mij gaat die meeloperspartij "een blauwtje lopen"

 • Paul Standaert

  Ik stel vast dat de lijst vooral opgemaakt is om de oude getrouwen aan een zitje te helpen. Bij namen op die lijst denk ik eerder aan bladvulling ipv politiek interssante en bekwame aanvulling. Stemmen aantrekken om de hoger geplaatsten een zitje te geven. Mijn sympathie voor Open Vld krijgt een flinke deuk.

 • Nick de Anno

  OpenVLD is net zo erg als SPa of Groen. Allemaal gaat het enkel om postjes en niet over de burger. Link of Rechts, allemaal hetzelfde....hun zakken komen vol belastinggeld te zitten eens verkozen.