Open Vld sust: “Interne strubbelingen zijn weg”

Stephanie D'Hose (Open Vld).
BELGA Stephanie D'Hose (Open Vld).
De fricties binnen Open Vld over welke richting de federale onderhandelingen moeten uitgaan, zijn helemaal weg. Dat heeft Vlaams Parlementslid Stephanie D’Hose verklaard in De Ochtend op Radio 1. “Het doet er niet toe welke kleur de kat heeft, als ze maar muizen vangt. Dat is uiteindelijk het belangrijkste waar we nu met z’n allen voor moeten gaan”.

“We hebben de laatste keer een zeer goed partijbestuur gehad waarbij we op één lijn zitten. We zetten ons volop achter onze onderhandelaars (voorzittter Gwendolyn Rutten en vicepremier Alexander De Croo). Gwendolyn heeft bij de vorige Vlaamse onderhandelingen heel wat liberale kernpunten binnengehaald. Ik ga er van uit dat ze dat ook voor de federale onderhandelingen zal kunnen doen, als we aan tafel zitten tenminste”, aldus D’Hose.

Ze gelooft ook dat de interne fricties bij de Vlaamse liberalen van de baan zijn. Die waren ontstaan over de richting waarin de onderhandelingen moesten gaan: paars-groen zonder N-VA of paars-geel met N-VA. Daarbij werd Rutten geregeld zwaar onder vuur genomen door N-VA-voorzitter Bart De Wever. “Het mag nu wel eventjes gedaan zijn met de aanvallen op onze voorzitter”, vindt D’Hose. “Ik vind dat ze veel meer respect verdient”.
41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerry Cle

  Verstandig van D'Hose om te zeggen dat het beleidsprogramma belangrijker is dan de kleur van de partijen die het moeten uitvoeren. Alleen zal de OVLD zich dubbel moeten plooien om in een regering met een eerlijk sociaal beleid te stappen.

 • gina duribreux

  Rutten sleep ovld naar de afgrond mooie motto voor de verkiezingen in maart en kiesdrempel in zich ze doen mee met Waalsblok samen met groen CVlamingen weten wie mes in hun rug plant duidelijker kan niet maart gaan kiezen is beste voor Vlaanderen en ovld moet toch niet bang zijn ze weten al de uitslag

 • vanaeken jokke

  Uw natte droom gaat niet in vervulling gaan Tom Faes het zal zijn zoals Karel het zegt.Het zal stijgen zijn Tommeke de meeste Vlamingen zijn het gekloot moe dat de Walen ons commanderen met wie ze moeten regeren.Dat respect komt dan van u alleen Danny Janssens want open vld zakte met 5 %.duizenden hebben geen respect meer voor open vld.

 • Jan Boden

  Ze gelooft dat de interne fricties bij de Vlaamse liberalen van de baan zijn, dat is iets helemaal anders.

 • danny janssens

  Nog nooit zoveel respect gehad voor Rutten en ovld als het voorbije jaar. De enige partij die verder kijkt dan partijbelangen en een vuist maakt tegen extreem rechts. Rutten als premier, voor mij mag het. Naar analogie met de vorige regering waar Walen in de minderheid waren maar wel de premier leverden. Paarsgroen nu!