Open Vld-kopstukken: “Positie van Gwendolyn Rutten staat niet ter discussie”

Aankomst van Gwendolyn Rutten (Open VLD) bij het partijbureau.
Photo News Aankomst van Gwendolyn Rutten (Open VLD) bij het partijbureau.
Van de uittredende regeringspartijen lijkt Open Vld het beste stand te houden. De liberalen lieten een licht verlies optekenen. Voor aanvang van het partijbestuur vandaag leek niemand de positie van voorzitter Gwendolyn Rutten in vraag te stellen. Samenwerken met Vlaams Belang kan voor de kopstukken niet.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Als je ziet dat alle regeringspartijen achteruit gaan, en bij ons is dat beperkt, dan kunnen we moeilijk zeggen dat het beleid van de regering beloond is", zei Open Vld-viepremier Alexander De Croo. 

"Ik zie niet in hoe we met Vlaams Belang kunnen samenwerken", aldus nog De Croo, al wil hij wel luisteren naar de bezorgdheden van Vlaams Belang-kiezers. "Ik denk dat mensen gestemd hebben over zaken als veiligheid en de manier waarop we met straffen omgaan.”

Het voorzitterschap van Gwendolyn Rutten wordt door de kopstukken van de partij niet in twijfel getrokken. "Er staat niemands positie ter discussie", zei Maggie De Block. "Alles is voorwerp van de kritische analyse die nu zal volgen", liet Sven Gatz wel optekenen.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Alan Janssen

  Als liberaal mis ik een sterke leider/leidster die staat op een eigen duidelijk liberaal programma en vanuit hun eigen kracht beslissing neemt. Nu is open VLD te vaak de partij nodig om het gat te vullen en spelen die positie nog niet eens uit. Het in stand houden van het cordon is een zwakte. Wil niet zeggen dat je met VB in zee moet gaan, maar op zijn minst de dialoog aangaan! België mist een echte liberale partij op dit moment.

 • Luc Deboosere

  Open Vlaams liberalen en democraten! Vlaams zijn ze zeker niet, want zij behoren tot het unionistische België. Ze zijn tegen het 'Vlaams' Belang. Ze zijn niet democratisch door hun cordon sanitair, enkel en alleen als het hen goed uitkomt! Of hoe men de mensen een rad voor de ogen draait.

 • Valentin Valmont

  De zwakte van Rutten is de reden waarom Open VLD er niet op veruit gaat. Draaien met de wind is veilig, maar je komt er geen meter mee vooruit. Zij is een ramp als voorzitter van Open VLD,... maar wie niet horen moet het voelen (dan maar in een verkiezingsuitslag).

 • Jef Van De Plas

  Als Rutten in één zin zegt dat ze de boodschap van de kiezer heeft begrepen, maar dat ze met een deel van die kiezers geen rekening gaat houden, moet ze toch ook de discrepantie van haar eigen betoog doorhebben ? Of zou haar bril niet groot genoeg zijn om dat te zien ?

 • Johnny chanet

  het programma van blauw is zeker niet slecht maar dat ze blind zijn voor het cordon is een schande. Op naar de volgende verkiezing en dan zullen alle trado's de rekening krijgen. Want de bevolking stemde bewust anti cordon.