Open Vld heeft met Sihame El Kaouakibi (32) wit konijn beet in Antwerpen

Oprichtster Let's Go Urban tweede op Vlaamse lijst Open Vld in Antwerpen

Greetje Van Buggenhout
Sihame El Kaouakibi (32), bekend van de jongerenorganisatie Let’s Go Urban, krijgt de tweede plaats op de Vlaamse lijst van Open Vld in Antwerpen, na Mechels burgemeester Bart Somers. De partij heeft met de 32-jarige onderneemster dan toch een ‘wit konijn’ te pakken in Antwerpen, zij het niet voor het lijsttrekkerschap voor de Kamer.

El Kaouakibi is nieuw bij de liberalen, maar zetelde wel al voor Open Vld in de raad van bestuur van de VRT. Bij het brede publiek is El Kaouakibi vooral bekend als oprichtster van Let’s Go Urban, een naschoolse organisatie die opleidings- en leerprogramma’s aanbiedt voor kinderen en jongeren met een uiteenlopende achtergrond. 

El Kaouakibi leidt ook het bedrijf WannaWork, een recruteringsplatform dat jongeren en bedrijven op een alternatieve manier met elkaar in contact brengt en diversiteitsscans uitvoert op de werkvloer.

“Logische stap”

“Ik ben een doener. Ik heb letterlijk van socio-economische thema’s en innovatie mijn missie gemaakt”, zegt El Kaouakibi. “Met de projecten Let’s Go Urban Academy en WannaWork probeer ik iedereen, jongeren, ouders, onderwijs en ondernemers te laten samenwerken. Dat ik mij nu verkiesbaar stel, voelt als een logische stap om dat ook in de politiek te stimuleren.”

Haar speerpunten zijn onderwijs, meer jobs en diversiteit op de werkvloer en maatschappij.

Wij willen diversiteit niet als een probleem, maar als een nieuwe mogelijkheid zien

Bart Somers (Open Vld)

“Juiste mensen nodig”

De voorbije maanden werd El Kaouakibi getipt als lijsttrekker voor de Kamer om aan het beoogde aantal vrouwelijke lijsttrekkers te komen, maar ze hield steeds de boot af. Voor het “sociaal-liberale verhaal” van Somers hapt El Kaouakibi nu wel toe.

De Mechelse burgemeester toont zich erg tevreden met zijn “co-lijsttrekker”. “Ik geloof dat het geen vrijblijvende verkiezingen worden, want we staan als samenleving op een tweesprong”, zegt Somers. “Ofwel plooien we terug uit angst, ofwel gaan we vooruit, voor een samenleving waarin elke mens telt. Wij willen diversiteit niet als een probleem, maar als een nieuwe mogelijkheid zien. Om dat te doen als partij heb je echter de juiste mensen nodig, en dat is Sihame zeker.”
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank De Rycke

  Stemmen stemmen stemmen ...fit is de enige reden !!!

 • marcel mampaey

  heb gisteren in pano gezien wat diversiteit betekend zij word door onze strot geduwd en nu bedoel ik niet deze dame.dat men eens meer naar de gewone mensen luistert. de diversiteit vind men niet terug in de villawijken maar bij de mensen die het al moeilijk hebben maar daar hebben de politiekers geen oren naar.

 • jos beverke

  Witte konijnen of andere maakt niet uit.Waar het op aan komt waar die mensen voor staan of beter gezegd waar ze voor moeten staan !Er is al door alle partijen zoveel beloofd tijdens de verkiezingen dat de meeste later vergeten wat ze allemaal gezegd hebben maw politiek geheugen verliesziekte...

 • Marc Verschaeren

  Diversiteit kan dat ook uitgelegd worden als tegenpolen ? . Ik geloof er niet in en zeker niet in de manier waar we er nu mee geconfronteerd worden .

 • Willy Van Craen

  Je loopt als een gek rond voor de partij en dan voor de verkiezingen komen plots witte konijen boven. Echter zijn vele van deze konijnen al gestroopt omdat ze enkel dienen voor extra stemmen kiezers en voor de rest zwijgen.