Open VLD doet het "met goesting"

Vlaanderens populairste politica, Maggie De Block, heeft "goesting in de toekomst".
PHOTO_NEWS Vlaanderens populairste politica, Maggie De Block, heeft "goesting in de toekomst".
De Vlaamse liberalen trekken met de slogan "Goesting in de toekomst" naar de kiezer. Daarmee vult Open VLD volgens Noël Slangen,communicatie-adviseur van de partij, een electoraal gat in: die van enige vooruitgangsoptimistische partij.

"We hebben niet alleen goesting in het leven, maar ook goesting in de toekomst.", stelde Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten tijdens de voorstelling van 'haar' slogan. In aanwezigheid van de meeste lijsttrekkers voor 25 mei benadrukte Rutten nog maar eens dat Open VLD de beste garantie voor economische groei is.

Open VLDs paradepaardje Maggie De Block gaf ook mee dat de lijsttrekkers over hun eigen campagne kunnen beslissen. Die moet immers tot doel hebben zo dicht mogelijk bij de mensen te staan. Slogans als 'West-Vlaanderen heeft goesting in de toekomst' zullen dan ook geregeld het straatbeeld opfleuren.

De pre-campagneslogan 'Mensen vleugels geven' werd intussen in de vuilnisbak gekieperd. In de peilingen hinken de Vlaamse liberalen nog steeds achterop bij de concurrenten op de rechterflank, CD&V, maar vooral N-VA. 'Goesting in de toekomst' moet Open VLD nu de vlucht vooruit bezorgen.

Open VLD is niet de enige partij die gebruikgemaakt heeft van een pre-campagneslogan. Ook CD&V deed er beroep op. De Vlaamse christendemocraten wilden de Vlamingen eerst wijzen op 'economische groei zonder sociale afbraak', nu gaan ze voor 'sterker Vlaanderen, sterker land'. De andere politieke partijen blijven trouwen aan hun oorspronkelijke leuze.