Opa van 73 berooft banken uit geldnood: "Sorry, ik kan niet anders"

vmma
Een 73-jarige Antwerpenaar heeft twee bankovervallen gepleegd omdat hij zijn schulden niet meer kon afbetalen. "Sorry, ik heb geen andere keuze", zei J.K. met het schaamrood op de wangen toen hij zijn namaakpistool trok en even later met enkele duizenden euro's naar huis vluchtte. Toen de politie daar niet veel later aanbelde, bekende 'Bompa Capone' vrijwel meteen.

"Het was een oudere man en hij handelde alleen. hij was niet gemaskerd en netjes gekleed." Tot twee keer toe kreeg de politie bovenstaande beschrijving te horen van enkele bankbedienden die net overvallen waren. De eerste keer op 11 januari van dit jaar. De overvaller had vooraf onder een valse naam een afspraak gemaakt in het Crelan-kantoor van Hemiksem (Antwerpen). Zogezegd om zijn geldzaken te bespreken en eventueel zelfs klant te worden bij de bank. Eenmaal binnen haalde 'Bompa Capone' een namaakpistool uit zijn boekentas en eiste alle geld dat ze hadden. Met enkele duizenden euro's buit sloeg hij op de vlucht.

Twee weken later: zelfde scenario in Merksem (Antwerpen). Opnieuw op een maandagochtend, opnieuw in een Crelan-filiaal.

Veel werk had de politie niet om de dader van de twee overvallen te identificeren. Al na drie dagen waren de speurders klaar met de analyse van telefoongegevens en camerabeelden. Omschreven de getuigen hem als zestiger, dan was de grijzende gangster in werkelijkheid nog een pak ouder: de 73-jarige J.K. uit Antwerpen. Hij werd in zijn eigen woning gearresteerd en legde vrijwel onmiddellijk bekentenissen af.

KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL IN ONZE PLUSZONE (NU GRATIS 5 WEKEN PROEF)