Opa riskeert 6 jaar cel voor verkrachting van kleindochter

Het tienermeisje werd drie jaar lang aangerand en verkracht door haar grootvader.
Shutterstock Het tienermeisje werd drie jaar lang aangerand en verkracht door haar grootvader.
Het parket Halle-Vilvoorde heeft vandaag een gevangenisstraf van 6 jaar gevorderd tegen een 74-jarige man uit Beersel die drie jaar lang zijn kleindochter had aangerand en verkracht. De feiten vonden plaats toen het meisje tussen 13 en 16 jaar oud was. In de eerste helft van de jaren tachtig zou de man ook zijn eigen dochter verkracht hebben. Daarvoor wordt hij niet vervolgd, omdat die feiten verjaard zijn. 

Het misbruik begon in maart 2015, toen het slachtoffer 13 jaar oud was. Tijdens een verblijf van het slachtoffer en haar zus bij hun grootouders, begon grootvader F.V. zijn oudste kleindochter te betasten. Een dag later nam hij haar mee naar het vogelhok in de tuin en ging het misbruik verder. Drie jaar lang, tot in september 2018, waren er tussen beide seksuele contacten, die door het meisje in haar verhoren gedetailleerd beschreven werden.

"Hij speelde zelfs hele scènes van ‘Fifty Shades of Grey’ na”, zei substitute Mieke Thijssen. “Er werden ook foto's gemaakt met een polaroidcamera, die zorgvuldig werden bewaard”. Volgens het parket heeft de zeventiger schaamteloos misbruik gemaakt van een meisje dat in volle puberale ontwikkeling was.

"Hij schuift ook elke vorm van schuld van zich af", aldus het parket. "Hij zou de feiten gepleegd hebben omdat hij al 20 jaar geen seksuele contacten meer had met zijn echtgenote. Alles gebeurde ook zogezegd met wederzijdse toestemming en het meisje zou hem hebben overgehaald."

Volgens zijn advocate beseft de zeventiger nu wel degelijk dat hij de volle verantwoordelijkheid draagt en is hij bereid zich te laten behandelen. Het vonnis valt op 24 mei.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Severien De smedt

    Dus die moeder , bij wie deze pervert het ook al deed, laat haar kind nog bij zo een monster? Draai haar maar mee de bak in