Op “safari” voor de perfecte selfie: eerste Belgische Instagram-museum komt naar Brussel

Beeld ter illustratie.
Thinkstock Beeld ter illustratie.
In oktober opent The Smile Safari de deuren, een pop-upmuseum in Tour & Taxis Brussel dat bezoekers de kans geeft om originele foto’s en filmpjes te maken voor op sociale media. “Disneyland voor de Instagram-generatie”, verklaart bedenker en initiatiefnemer Hannes Coudenys.

In de Verenigde Staten is het “instagrammable museum” al langer een concept. Verschillende Amerikaanse musea in San Francisco, Los Angeles en New York creëerden al ruimtes die specifiek zijn ingericht om er aantrekkelijke Instagram-foto’s te maken. Dat is ook de bedoeling in het pop-upmuseum in Tour & Taxis, dat dit najaar opent. Het museum zal werken tentoonstellen van Belgische kunstenaars en designers in meer dan 25 kamers. In elke kamer kunnen bezoekers foto’s en filmpjes maken om online te delen.

Roze palmbomen en ballenbad

“De bedoeling is om op ontdekkingstocht te gaan, op safari in een gekke, kleurrijke en vrolijke wereld waar alles mogelijk is en achter ieder hoekje iets leuks schuilt”, aldus Hannes Coudenys van marketingbureau Hurae, die het concept uit de grond stampt in samenwerking met het Antwerpse activatiebureau CityCubes.

Behoren tot de plannen: optische illusies, roze palmbomen, schommels en een ballenbad. Ook worden er events georganiseerd rond “mediagebruik, fotografie en meer” en worden er meet & greets gehouden met beroemde YouTubers en Tik-Tokkers.

De slogan van het museum is overigens “Waste your time, not our planet”. In de pop-up wordt volgens Coudenys dan ook aandacht besteed aan de klimaatproblematiek. Zo zou het ballenbad gevuld worden met gerecycleerd plastic en wil de organisatie de krachten bundelen met Fair Circulair, een project uit Kortrijk dat zich inzet voor het herbruiken van materialen op beurzen en tentoonstellingen, klinkt het. 

Tickets

Hoe het museum er precies zal uitzien, is nog afwachten. Pas in september gaat de opbouw van start, waarna de deuren van het Instagram-museum op 2 oktober officieel moeten openzwaaien. Bezoekers kunnen wel al vanaf vandaag tickets kopen op de website van The Smile Safari. Volwassenen betalen 21,1 euro voor een ticket, tieners jonger dan zestien jaar kunnen voor 17,1 euro naar binnen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yves Lorson

    ik kan alleen zeggen : belachelijk ! de goeie oude fotocultuur verdwijnt langzaamaan door het domme selfiefenomeen...