Op 16 mei weet Koning Albert II of hij nu al DNA zal moeten afstaan

Koning Albert II wil geen DNA afstaan in de zaak rond de vermeende dochter van Albert, Delphine Boël.
EPA Koning Albert II wil geen DNA afstaan in de zaak rond de vermeende dochter van Albert, Delphine Boël.
Op 16 mei weet Koning Albert II of hij nu al DNA zal moeten afstaan, of dat hij dit pas moet doen na een beslissing van hof van cassatie die in zijn nadeel uitdraait. Het Brusselse hof van beroep zal dan uitspraak doen over de vraag of er moet gewacht worden op een uitspraak van het hof van cassatie om DNA af te staan. 

Het hof van beroep bevestigde in een uitspraak van 25 oktober vorig jaar dat Delphine Boël niet de biologische dochter is van Jacques Boël. Daarop kreeg koning Albert, net als Delphine Boël zelf en haar moeder Sybille de Selys Longchamps, tot 7 februari de tijd om DNA te geven en zo uit te maken of hij de vader is van Delphine Boël. De advocaten van Albert II tekenden echter cassatieberoep aan tegen de beslissing van het hof van beroep. 

Volgens het kamp-Boël moet hij zo snel mogelijk DNA afstaan. Om dit hard te maken werd eerder al een dwangsom van 5.000 euro per dag gevraagd. De advocaten van Albert II stellen dan weer dat de procedure in cassatie moet worden afgewacht -die meer dan een jaar kan duren- om pas dan te kijken of hij zijn DNA moet afstaan.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sandra baart

  zoiets siert zeker een koning niet !!!!

 • robert dumortier

  De man die boven de wet staat en er door beschermt word dat telt maar voor de gewone burger dit is de belgische rechtvaardigheid gemaakt door de regering!

 • MYRTHE PASS

  Ik denk toch in de eerste plaats, dat Koning Albert zelf beslist over zijn lichaam en wat ze met zijn lichaam doen. DNA kan volgens mij niet afgedwongen worden tenzij er een crimineel feit werd gepleegd, maar dat is hier niet aan de orde. Ik moet niets hebben van Delphine Boël, die haar adoptievader niet accepteert.

 • Ricci Latte

  Zijn dotatie opschorten tot hij zijn DNA-staal afgeleverd heeft! Of nog beter is om hem geen dotatie meer te geven, hij is tenslotte op pensioen dus mag hij het ook verder rooien met een ondermaats pensioen, net als wij... alle Belgen gelijk voor de wet? Vergeet het!

 • Jacques Pauwels

  Waarom kan hij zich niet voegen,aan de uitspraak van de rechtbank, voelt hij zich boven de wet??een regelrechte schande,dat hij zijn dochter niet wilt herkennen...