Exclusief voor abonnees

Op 13 februari ligt het land plat. In deze sectoren kan u daarvan hinder ondervinden

Scholen, crèches, afvalophaling, openbaar vervoer en zelfs ziekenhuizen

Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.
Nadat een nationale staking werd aangekondigd voor woensdag 13 februari, toonden de overheidsvakbonden zich solidair. Een rondvraag leert ons dat zowat het hele openbare leven - van openbaar vervoer over politiediensten en scholen tot stadsdiensten en luchthavens - tot stilstand zal komen die dag. Een overzicht.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jos indigne

  Hubert Wouters , rijd u auto elke dag stipt ??of ben je ook ooit al eens ergens te laat gekomen ........ps ik werk niet bij NMBS , maar neem soms wel eens de trein ........maar meestal geraak ik toch goed en op tijd op de bestemming ...

 • daniel budenaerts

  Ondernemingen zeker multinationale worden onderbelast of betalen geen vennootschapsbelasting en werknemers worden belast tot op de laatste cent , maar krijgen een aalmoes bij loononderhandelingen : je zou voor minder staken.

 • Peter Knaap

  geld kan niet altijd vloeien naar rijken, tijd de armoede aan te pakken, deze mensen niet uit te persen als citroenen om hun aandeelhouders tevreden te houden. Woekerprijzen in de verkoop moet omlaag in Belgie. Buurlanden zijn goedkoper voor de consument..

 • Bart Vanhove

  De privésector voert actie ivm. het afgesprongen loonoverleg ,uiteraard moeten die verliesposten van de NMBS ook weer meedoen, en waar gaat alle aandacht weer naartoe gaan ?

 • Hubert Wouters

  Ik vraag mij af waarom ze bij de NMBS staakt. Zij staken toch elke dag want de treinen zijn nooit op tijd. Ik heb het gevoel dat men bij de NMBS elke dag een wedstrijd houdt voor de trein die het meest vertraging heeft.