Oostkantons kampen met drinkwatertekort

Als gevolg van de aanhoudende droogt kampt de Duitstalige gemeente Büllingen met een tekort aan drinkbaar water. Ook andere gemeenten in de Oostkantons kampen stilaan met een tekort.

 "Onze gemeente wordt met water bevoorraad uit bronnen, maar een aantal daarvan staat droog", aldus burgemeester Friedhelm Wirtz. Hij wijst erop dat de gemeentelijke diensten dag en nacht in de weer zijn water van de ene watertoren naar de andere te brengen om de 27 deelgemeenten te bevoorraden.
 
"We hebben al een contract afgesloten met de Duitse stad Hellennthal waardoor we voldoende water zouden krijgen, maar ook daar kampen we met een probleem, want onze leidingen zijn te nauw om er voldoende water door te pompen", legt de burgemeester uit.
 
Momenteel worden alle gezinnen nog bevoorraad. Indien het niet snel regent, dreigen de nog productieve bronnen echter op te drogen en zou de toestand kritiek worden. In dat geval zal de civiele bescherming zelf drinkbaar water verdelen onder de 5.500 inwoners van de gemeente. (belga/mvl)