Oostendse serieverkrachter van 'Belgium's Most Wanted'-lijst na 6 jaar opgepakt in Polen

Hayk Terterian werd op 14 december 2015 tot een gevangenisstraf van 25 jaar veroordeeld. Hij maakte zich schuldig aan talrijke verkrachtingen en zware mishandelingen in het centrum van Oostende.
rv Hayk Terterian werd op 14 december 2015 tot een gevangenisstraf van 25 jaar veroordeeld. Hij maakte zich schuldig aan talrijke verkrachtingen en zware mishandelingen in het centrum van Oostende.
Het FAST-team van de federale politie dat jaagt op de gevaarlijkste voortvluchtige criminelen, heeft een gevaarlijke serieverkrachter opgepakt. De Armeen (30) was zes jaar op de vlucht voor justitie en stond op de 'Belgium's Most Wanted'-lijst. Hij moet nog 25 jaar cel uitzitten voor de gewelddadige verkrachting van vijf vrouwen in Oostende.

Serieverkrachter Hayk Terterian ontsnapt op 24 augustus 2012  op een haar na aan de politie. Een observatieteam van de politie schaduwt hem en ziet dat hij naar binnen gaat in het huis van zijn ouders in de Oostendse Duivenhokstraat. De politie doet een inval om hem te arresteren, maar  een uur voor de agenten binnenstormen is Terterian stiekem via de achtertuin weggevlucht. 

Het gerecht is tegen dan al bijna een jaar op zoek naar de verkrachter. Zijn identiteit is lange tijd onbekend. Hij pleegt tussen oktober 2011 en de zomer van 2012 meerdere verkrachtingen en aanrandingen op vrouwen. Het jongste slachtoffer is pas 17. Het oudste 43.

Pepperspray

Je hebt 25% van dit artikel gelezen
54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maurice snelders

  OMG.. 6jaar heeft ons FAST team nodig... Proficiat

 • Peeters Freddy

  Laat die gek in een Poolse cel zijn straf uitzitten want sommige advocaten in België zijn niet te vertrouwen.

 • Mark Wijgers

  Zal wel een procedurefout zijn

 • Geert jonckheere

  6 jaar later? Wie durft er daar nu nog mee uitpakken? Zijn ze niet beschaamd?

 • Romain Thyssens

  Huizen met achterdeuren. Men kan toch niet met alle mogelijkheden rekening houden ?