Oostende laat overtreders zwemverbod zelf opdraaien voor kosten reddingsoperatie

Vanaf mei zijn er redders in Oostende, en wordt het zwemverbod opgeheven.
Photonews Vanaf mei zijn er redders in Oostende, en wordt het zwemverbod opgeheven.
Het mag dan prachtig weer zijn, zwemmen in zee is nog overal verboden. Wie in Oostende toch de zee in gaat en in de problemen komt, zal zelf opdraaien voor de kosten. Dat heeft burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) bevestigd aan VTM NIEUWS.

Vanaf mei zijn er redders in Oostende, en wordt het zwemverbod opgeheven. Wie zich tot dan toch in het water waagt en in de problemen komt kan tot 10.000 euro betalen voor de kosten van de reddingsoperatie. 

Bekijk ook:

Na de klimaatbetogingen, nu een picknick: zo’n 600 activisten palmen stukje strand in voor beter klimaat.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  Dan moeten voor iedereen doen Zo zitten niet in elkaar Vriendjes gaan hun reddingkosten niet moeten terugbetalen Dat probleem in Begie Overheden geen geld in Mug heli WVL. Bellen wel deze heli op om hun dringende hulp ;moet wel gratis zijn 1000€ storten nadien Niks van

 • rik lagrou

  Oke Dat dan een Rode Vlag aan pier of golfbrekers hangen dan moet niemand zeggen niet gezien Voor velen is liever geen redders dan wel Dat goed voor kinderen, jongeren ,Wie ver wil zwemmen zal nooit mogen in zone waar redders zijn !

 • Toon Schouteden

  Correct initiatief.

 • François Vande Wynckel

  Ik ben geboren Oostendenaar (1938) en in mijn kindertijd heb ik winter en zomer op het strand gespeeld. Ik heb nooit geweten dat er toen een verbod gold om in 't water te zwemmen. Natuurlijk gebeurden af en toe eens ongelukken maar dat gebeurd heden ook wel eens. Tegenwoordig wordt iedereen te veel bij het handje genomen, men wordt voor alles gepamperd. Er waren toen ook wel redders met roeiboot en toeter maar als ze er niet waren werd ook gezwommen.

 • guido vermeyen

  zolang het pootje baden is en de ouders moeten ook een oogje houden zeker ? Alles laten afhangen van redders en zelf er niet naar omkijken...maak dat de kinderen zo rap mogelijk leren zwemmen en watergewenning...