Oost-Vlamingen voelen zich het gelukkigst

THINKSTOCK
"Met een gemiddelde score van 6,5 op 10, blijft het geluksgevoel van de Belg vrij stabiel tegenover vorig jaar. Maar we kijken de toekomst wel met wat meer vertrouwen tegemoet." Dat blijkt uit de jaarlijkse "geluksbarometer" van verzekeringsbedrijf AG Insurance.

"Meer dan 1 Belg op 3 geeft zichzelf een hoge score voor zijn huidig geluksgevoel. Dat aantal stijgt tot meer dan 1 op 2, als je vraagt hoe zij hun geluk in de toekomst inschatten", zo stelt AG Insurance vast, op basis van een analyse door het onafhankelijke onderzoeksbureau InSites bij meer dan 2.600 Belgen tussen maart en juli 2015.

Stad versus platteland
De grootste optimisten wonen in Oost-Vlaanderen (61 pct) en Namen (62 pct), want zij kijken volgens deze steekproef de toekomst met het meeste plezier tegemoet. Mensen die op het platteland wonen zijn ook gelukkiger (41 pct) dan mensen die in de stadsrand (33 pct) of in het stadscentrum wonen (32 pct), zo wijst de AG Insurance-geluksbarometer nog uit.

Geld
Opmerkelijk is, volgens de onderzoekers, dat geld ons blijkbaar minder bezighoudt dan vorig jaar. In juni 2014 gaf de Belg aan dat zijn financiële situatie tot de drie meest bepalende geluksfactoren voor hem behoorde, naast gezondheid en zijn familiaal leven. Dit jaar is dat niet meer het geval: de drie meest bepalende geluksfactoren zijn nu de familie, de gezondheid en het sociaal leven.

Mensen die op het platteland wonen zijn gelukkiger

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.