Oorzaak ongeval Muntplein nog onduidelijk

Archieffoto
kos Archieffoto
Het Brusselse parket laat de man die zondagavond drie voetgangers aanreed aan het Muntplein, voorleiden bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging doodslag en verboden wapenbezit. Dat meldt het Brusselse parket. Tegelijkertijd wordt ook een psychiatrisch onderzoek gevorderd voor de man. "Uit de eerste vaststellingen is immers gebleken dat hij psychiatrische zorgen nodig heeft", zegt parketwoordvoerster Jennifer Vanderputten.

De 58-jarige man reed zondagavond omstreeks 17.45 uur in de Schildknaapstraat, vlakbij de ijspiste op het Muntplein, een aantal overstekende voetgangers aan. Drie mensen raakten daarbij lichtgewond terwijl de bestuurder zijn weg vervolgde. Even verderop kon hij tegengehouden en opgepakt worden. Het parket heeft onmiddellijk een wetsarts aangesteld, het rijbewijs van de bestuurder ingetrokken en heeft het voertuig laten takelen", zegt de parketwoordvoerster.

De vijftiger wordt verder verhoord. Op basis van dat verhoor is nu beslist de man te laten voorleiden bij de onderzoeksrechter. "Het parket vraagt dat hij onder aanhoudingsbevel zou geplaatst worden voor poging doodslag en bezit van een verboden wapen", aldus het parket. "Het voertuig wordt omwille van de manier waarop het gebruik werd, als wapen beschouwd. Er is ook een psychiatrisch onderzoek gevorderd, aangezien uit de eerste vaststellingen blijkt dat de man psychiatrische zorgen behoeft."

De vijftiger bleek niet onder invloed van alcohol of drugs, aldus nog het parket.