Oom van slachtoffertje (2) Kortenberg zag alles gebeuren: "Die truck reed te snel"

Amin Salime, de oom van het 2-jarige peutertje dat bij het ongeval met een vrachtwagen in Kortenberg is omgekomen, zag het ongeluk gebeuren. “Alles gebeurde in een fractie van een seconde. Volgens ons reed de truck te snel”, vertelt hij aan onze journalist.

Het ongeval vond rond 10.15 uur plaats op de Leuvensesteenweg in het centrum van Kortenberg. De vrachtwagen, die een graafmachine vervoerde, begon plots over de weg te zwalpen. Hij raakte aan beide zijden van de weg voetgangers en voertuigen, om zich ten slotte in de voorgevel van een ING-bankkantoor te boren.

Zo werden ook Hicham Benannar en zijn 2-jarige dochtertje Jade van de weg gemaaid. Ze liepen samen op het voetpad vlakbij de bank. Vader Hicham werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens zijn schoonbroer Amin is Hicham intussen geopereerd en buiten levensgevaar. Nog volgens Amin reed de truck te snel. De juiste oorzaak van het ongeval is evenwel nog onbekend.

PHOTO NEWS12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Niemand weet wat er echt gebeurd is maar iedereen heeft een oordeel klaar.

 • Peggy Geerts

  Voor alle betrokkenen is dit een ware nachtmerrie , en zeker voor de ouders en familie van het verongelukte kleintje . Ook voor de chauffeur niet te vergeten , hij moet met de gedachte verder leven dat hij een jong leven heeft ontnomen , en dat is ook niet min . Aan iedereen , veel sterkte gewenst !

 • Chris Bollen

  Vrachtwagens hebben een tachograaf , dat zal in dit geval veel meer info geven dan de "tips" hier beneden.

 • Hans Plas

  Lauter een technisch defect lijkt me straf. Als beroepschauffeur kan je ontkoppelen en/of de noodrem gebruiken.

 • Ekrem Guler

  oprechte medeleven voor de nabestaanden.