Ook zoon van Melikan Kucam aangehouden in visa-affaire

In de zaak van fraude met humanitaire visa is ook de zoon van Melikan Kucam aangehouden voor mensensmokkel, criminele organisatie en afpersing.
VTM Nieuws In de zaak van fraude met humanitaire visa is ook de zoon van Melikan Kucam aangehouden voor mensensmokkel, criminele organisatie en afpersing.
Ook de zoon (21) van de in opspraak gekomen N-VA’er Melikan Kucam (44) is aangehouden in het onderzoek naar mogelijk gesjoemel met humanitaire visa. Dat meldt het Antwerpse parket.

De zoon van het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid werd dinsdag opgepakt en vervolgens door de onderzoeksrechter aangehouden voor mensensmokkel, criminele organisatie en afpersing. Morgen verschijnt hij voor de raadkamer. Die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. 

Vader Kucam zou zich via tussenpersonen fors laten betalen hebben om mensen uit conflictgebieden in Syrië, Irak en de buurlanden via humanitaire visa naar ons land te brengen. Hij zit intussen al twee weken in de cel, maar ontkent de aantijgingen met klem. 

Over de precieze rol die zoon Kucam in het verhaal zou hebben gespeeld, wil het parket voorlopig niets kwijt. Eerder deze week werd in de marge van hetzelfde onderzoek ook al een politieagent aangehouden, maar dat was omdat hij informatie zou hebben gelekt over op til zijnde huiszoekingen.
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Francken was zijn troepen niet de baas. Geen enkele controle. Te goedgelovig.

 • guido vermeyen

  Waarom is die zijn hoofd geblurd ? En zijn vader niet ?Vraag me af wat "Damen" zijn advocaat gaat zeggen als ie wel schuldig is, denk dat we hem niet meer zullen horen voor een tijdje.

 • Frank Van den Bulck

  BDW en z'n NVA zijn nog erger dan de builennpest destijds !

 • Cecarine De Smet

  Waar rook is, is er vuur. En ziet er niet goed uit voor vader en zoon, ja wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten he....

 • Denis Stock

  Dat Belgen tot zoiets in staat zijn is onbegrijpelijk. En dan van de grootste politieke partij.