Ook Vlaams Parlement voert mondmaskerplicht in

Archiefbeeld. Vanaf vandaag geldt ook in het Vlaams Parlement een mondmaskerplicht. Enkel wie aan het woord is, moet geen mondkapje dragen.
BELGA Archiefbeeld. Vanaf vandaag geldt ook in het Vlaams Parlement een mondmaskerplicht. Enkel wie aan het woord is, moet geen mondkapje dragen.
Op voorstel van parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) heeft het Vlaams Parlement ook de mondmaskerverplichting ingevoerd. Iedereen die een commissie- of plenaire vergadering bijwoont, zal een mondmasker moeten dragen. 

De maatregel is maandag goedgekeurd op het Uitgebreid Bureau en werd meteen toegepast tijdens de bijeenkomst van de coronacommissie in de Koepelzaal van het Vlaams Parlement. "Iedereen wordt geacht een mondmasker te dragen, behalve de persoon die aan het woord is", zo zei commissievoorzitter Björn Rzoska (Groen) bij de start van de zitting van de coronacommissie, waar vandaag experten Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en Herman Goossens aan het woord gelaten worden. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Thomas Hamerlijnck

  Het kan uit hun eigen zak van hun € 6000 minstens en fantasievoordelen af - of moeten wij ook daarvoor afzonderlijk opdraaien ? 25 auto(s voor 9 ministers en nu nog maskers met gezeefdrukte nonsens erop ? Matuvu mon masque, flandrien ?

 • Robert DE REU

  Begrijp niet goed Mr Rzoska waarom de spreker er geen moet drager, het is nochtans dan dat meestal de meeste druppeltjes ( lees zever ) zich verspreidt.

 • Martin Soetaert

  Is dit nu ol te juichen ???? Elke burger die winkel , zaal , ed .... binnenga MOET een mondmasker dragen. Zijn onze " excellenties " misschien te goed , te mooi of te slim om ook een mondmasker te dragen ???

 • RIK VANDEWALLE

  Ze zouden beter maken dat alles in voorraad is wat nodig is voor het Corona virus te bestrijden, in plaats van te parabelen.

 • Mark Van Belleghem

  Het is juist de persoon die praat die één zou moeten dragen want die verspreidt het meeste speeksel. Versta niet waarom de prater er geen kan dragen, op mijn werk moet dit ook, praten of niet. De virologen zullen het weer niet kunnen uitleggen met een mondmasker aan.