Ook sp.a Tienen steunt voorzitterskandidatuur Bruno Tobback

Sp.a-voorzitter Bruno Tobback.
PHOTO_NEWS Sp.a-voorzitter Bruno Tobback.
Het bestuur van sp.a Tienen heeft beslist om de kandidatuur van Bruno Tobback als partijvoorzitter te steunen. Dat is vernomen bij burgemeester Marcel Logist. Volgens Logist "is het niet meer dan normaal dat de afdeling de kandidaat van het eigen arrondissement steunt". De beslissing werd vrijwel unaniem genomen. De afdeling telt 504 leden.

Eerder vandaag raakte bekend dat binnen sp.a Londerzeel afgesproken is om de kandidatuur van Bruno Tobback als partijvoorzitter te steunen. De afspraak zal de komende dagen geofficialiseerd worden in een formele beslissing, is vernomen in kringen van de partijafdeling.

Sp.a Leuven en Maasmechelen hadden hun steun ook al betuigd aan Tobback. Om te kunnen meedingen naar het voorzitterschap moet Tobback door minstens tien afdelingen voorgedragen worden.

Inge Verhaert, 'running mate' van Tobback in de race om het sp.a-voorzitterschap, verwaht dat nog een hele reeks afdelingen hen zullen voordragen als kandidatenduo.

Ze rekenen daarbij vooral op kleinere, landelijke gemeenten. "Bij de socialisten tellen de kleintjes ook", zei Verhaert daar vanochtend over in 'De Ochtend'.

Inga Verhaert (sp.a).
BELGA Inga Verhaert (sp.a).