Ook postbode is nu officieel knelpuntberoep

Photo News
De krapte op de arbeidsmarkt is vorig jaar enkel maar toegenomen. Dat blijkt ook uit de knelpuntberoepenlijst die de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB vandaag heeft vrijgegeven. Nieuw op de lijst: postbode.

Werkgevers hebben de grootste moeite om personeel te vinden voor openstaande vacatures. Vooral technisch personeel is moeilijk te vinden. 

De top tien van beroepen waar werkgevers de meeste moeite mee hebben om geschikt personeel te vinden, bestaat dan ook overwegend uit technische profielen, zoals onderhoudstechnici en allerlei beroepen in de bouw. Met stip bovenaan: werfleider. Ook verpleegkundigen staan in de top van moeilijk in te vullen vacatures.

Onder meer postbode, stukadoor en verzekeringsadviseur zijn dit jaar nieuw op de knelpuntberoepenlijst
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Herwig Michiels

  Als ik mijn postbode bezig dan kan ik daar best inkomen, ik respecteer die man en laat hem ook weten.

 • mertens jean

  Niet meer dan normaal, die mensen moeten dagelijks door weer en wind en hebben weinig tijd om even uit te blazen. Die mensen verdienen alle respect voor hun arbeid, maar de meeste mensen zijn zo egoïstisch dat ze nog durven zeggen dat het luiaards en profiteurs zijn. Arme Belgen in een arm Vlaanderen.

 • DIRK VANGOSSUM

  Allemaal beroepen met moeilijke uurroosters, lagere lonen dan elders voor hetzelfde niveau, weinig erkenning en hoge rentabiliteit of een combinatie van dit alles. Aandeelhouders wel blij natuurlijk.

 • Daniel Plas

  Betaal de mensen voldoende en het probleem is opgelost. Deze beroepen werden een knelpuntberoep door een fundamentele onderwaardering door de maatschappij (werkgevers).