Ook politievakbond NSPV sluit stakingsacties niet uit

Illustratiebeeld.
Belga Illustratiebeeld.
Politievakbond NSPV sluit zich voorlopig niet aan bij de stakingsaanzegging die de christelijke overheidsvakbond ACV Openbare Diensten wil indienen bij de politie. De bond sluit niet uit zijn leden alsnog op te roepen deel te nemen aan de stakingsacties, maar wil de regeling voor de politiemensen pas beoordelen, als ze op papier staat.

De federale regering besliste in juli om het ziekteverlof bij de ambtenaren aan te passen. Het systeem van de 21 ziektedagen per jaar, die je kan opsparen, verdwijnt tegen volgend jaar. De politiebonden hadden daarover woensdag overleg met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, waarin ze vroegen of er voor de politie geen uitzondering mogelijk was. Dat bleek niet het geval.

Dat het NSPV zich niet aansluit bij de stakingsaanzegging die de ACV daarom gaat indienen, heeft in de eerste plaats een technische reden. "Het geeft ons de vrijheid nog andere stakingsaanzeggingen te doen in andere dossiers. Immers, als één van de vier (vakbonden red.) een aanzegging doet, is de rest ook gedekt", zegt nationaal voorzitter Carlo Medo. "Dat sluit niet uit dat we leden niet zullen oproepen om te staken."

Voorlopig zegt de NSPV echter nog niet of ze zal deelnemen aan de acties, omdat ze nog niet over de nodige teksten beschikt. "Momenteel liggen die voor de politie nog altijd niet op tafel. Als ze niet naar onze zin zijn, zullen wij harde acties voeren en meestaken", besluit Medo.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Louis Heyens

    overal wordt er tegenwoordig gestaakt (politie, gevangenissen, de lijn, ziekenhuizen, Belgische piloten (Ryanair en Brussels Airlines), Jeugdzorg, Umicore, spoorwegen, Carrefour, scholen, en zo voort), waarschijnlijk een teken dat deze regering en de "door hun vriendjes" beklede postjes zeer goed werk leveren. Doe een keer iets voor de werkmens waar ze baat bij hebben en voer de beloofde "rijkentaks" in. De rust zal dan wel weerkeren.

  • Gilbert Hermans

    Dit heeft niets te maken met sociale zekerheid. Ik ben op rust gesteld met meer dan 500 opgespaarde ziekendagen omdat ik het geluk had bijna nooit ziek geweest te zijn. Ik kan er mij volledig in vinden dat men die op het einde van zijn loopbaan niet kan opnemen maar als men werkelijk lang ziek is of een heelkundige ingreep moet ondergaan moet men uit deze spaarpot kunnen putten.

  • Erik Van Aelst

    Groot gelijk van de flikken om te reageren . Nva is bezig de sociale zekerheid af te breken tot op de grond .