Ook Peumans schiet Vlaanderen in Actie af

BELGA
Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) schaart zich achter de kritiek op het Vlaamse actieplan die Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten (sp.a) eerder uitte in een verkeerd verstuurde e-mail. "Vlaanderen in Actie slaat niet aan", zegt Peumans vandaag in een interview met De Standaard.

"VIA is inderdaad geen sterk merk. Vraag eens aan honderd Vlamingen wat VIA is", zegt Peumans. "Ik heb de indruk dat het VIA-project niet aanslaat. Er wordt nochtans veel geld tegenaan gegooid." Ook de inhoud deugt volgens Peumans niet.
 
De N-VA'er is van oordeel dat VIA niet van de grond komt omdat het actieplan niet breed genoeg gedragen is. Zo zou alleen minister-president Kris Peeters het VIA-logo gebruiken op zijn correspondentie. Andere ministers zouden Peeters dat niet gunnen uit afgunst of jaloezie, zegt Peumans nog. VIA is het stokpaardje van Peeters.
 
Nadat de e-mail van Ingrid Lieten vorige week was uitgelekt, excuseerde de Vlaamse viceminister-president zich en schaarde ze zich nadrukkelijk achter het project VIA. Vandaag houdt het Vlaams parlement een actualiteitsdebat over de cohesie binnen de Vlaamse regering en meer in het bijzonder ook ten aanzien van Vlaanderen in Actie. (belga/adv)