Ook Opvang Tekort lanceert videoboodschap

Naar het voorbeeld van de 'home-video' van vice-premier Yves Leterme lanceert de vzw Opvang Tekort, de organisatie van ouders met gehandicapte kinderen, een boodschap via YouTube. De videoboodschap is gericht aan de Vlaamse regering. Die wordt herinnerd aan het probleem van de wachtlijsten in de gehandicaptensector.

"Beloftes nakomen"
De timing van de boodschap is niet toevallig gekozen. Morgen stelt Vlaams minister van Welzijn Steven Vanackere in Flanders Expo het uitbreidingsbeleid 2008 voor. "Samen met alle andere Vlaamse gebruikersorganisaties zullen we oproepen om meer geld vrij te maken. Omdat de overheid zich nu concentreert op de verdeling van de schaarse middelen worden gebruikers tegen elkaar maar ook tegen voorzieningen opgezet. Dat moet stoppen. De overheid moet gewoon haar beloftes nakomen", zegt Marc Van Gestel, voorzitter van de vzw Opvang Tekort.

Youtube
Om haar kritiek kracht bij te zetten, heeft de vzw een videoboodschap op YouTube geplaatst. Daarin herinnert de vzw de Vlaamse regering aan de belofte uit het regeerakkoord om de wachtlijsten weg te werken tegen het einde van de legislatuur. De vzw reageert wel tevreden op het uitgelekte voorstel in de federale regeerverklaring dat het probleem van de wachtlijsten erkend wordt. (belga/gb)