Ook Mechelen voert lage-emissiezone in

Thinkstock
De stad Mechelen gaat tegen de zomer van 2018 een lage-emissiezone invoeren in de hele binnenstad. Dat heeft het schepencollege vandaag beslist. Ze volgt zo het voorbeeld van Antwerpen, waar de meest vervuilende wagens vanaf 1 februari uit het stadscentrum geweerd worden.

De lage-emissiezone geldt al zeker voor de hele Mechelse binnenstad. Het schepencollege bekijkt in de komende weken of de zone nog wordt uitgebreid naar andere delen van het grondgebied.

Volgens het kabinet van burgemeester Bart Somers (Open Vld) wordt het Antwerpse voorbeeld gevolgd "om te vermijden dat in elke stad andere regels ontstaan voor de dieselwagens die wel of niet worden toegelaten".

De stad zet in de komende maanden een uitgebreide sensibiliseringscampagne op, waarin Mechelaars geïnformeerd worden over de nieuwe regels en over mogelijke alternatieve vervoerswijzen. Het stadsbestuur belooft om daarbij ook op zoek te gaan naar alternatieven voor minder mobiele mensen.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jos Van Deurzen

  Wat is het probleem? Als je 350 euro betaalt per jaar mag je met de meest vervuilende diesel zoveel in de stad rondrijden als je wilt.

 • hvg .

  Tommelein wil zijn aandelen en zijn gratis auto natuurlijk wel hebben hé

 • Daniel Corstjens

  Mij zullen ze er nooit meer zien! En als ik nog eens een klant heb waarvan ik weet dat die in de LEZ woont die laat ik gewoon wat meer betalen voor de zuivere lucht hier in Limburg!

 • Daniel Corstjens

  Alweer een bewijs dat het gewoon om het geld te doen is,als je betaald mag je zoveel uitstoten als je maar wil. De rijken onder ons kunnen gewoon weer verder rijden met hun bolides!