Ook Maingain uit ongenoegen over onderhandelingen B-H-V

UNKNOWN

Na cdH-voorzitster Joëlle Milquet heeft ook FDF-kopman Olivier Maingain dinsdag in verscheidene Franstalige en Vlaamse kranten zijn ongenoegen geuit over de voorstellen die circuleren rond de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. "Onaanvaardbaar" klinkt het.

"Als Jean-Luc Dehaene echt de bedoeling heeft deze voorstellen voor te leggen aan de Franstalige onderhandelaars, heeft hij een groot probleem', verklaarde Maingain in De Standaard. "Ze zijn gewoonweg onaanvaardbaar".
 
Uitbreiding Brussel
Maingain koppelt een splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde aan de uitbreiding van Brussel. De voorstellen die op dit moment circuleren zijn volgens de sterke man van het FDF "zelfs geen basis voor onderhandelingen".
 
Maingain toont zich in La Libre Belgique ook ontevreden over de manier waarop oud-premier Jean-Luc Dehaene de zaken aanpakt. "Hij heeft nooit een zeer hoog tempo aan de dag gelegd om voorstellen op tafel te brengen. Hij heeft nooit echt geïnvesteerd". Volgens Maingain bestaat er aan Vlaamse kant ook weinig geloof in de slaagkansen van Dehaene. (belga/kh)

Olivier Maingain drukt via een groot spandoek aan de gevel van zijn gemeentehuis in Sint-Lambrechts-Woluwe zijn steun uit voor de drie niet-benoemde burgemeesters.
UNKNOWN Olivier Maingain drukt via een groot spandoek aan de gevel van zijn gemeentehuis in Sint-Lambrechts-Woluwe zijn steun uit voor de drie niet-benoemde burgemeesters.