Ook Kris Peeters en Wouter Beke kregen doodsbedreigingen

Kris Peeters en Wouter Beke
REUTERS Kris Peeters en Wouter Beke
Nadat eerder al bekend raakte dat staatssecretaris Theo Francken doodsbedreigingen ontvangen had, meldt VTM Nieuws nu dat ook Kris Peeters en Wouter Beke bedreigd werden. Beide CD&V'ers kregen extra beveiliging aangeboden, maar die hebben ze geweigerd.

CD&V-minister Kris Peeters en CD&V-voorzitter Wouter Beke kregen enkele maanden geleden doodsbedreigingen. Het is niet duidelijk wat de precieze aanleiding was voor de bedreigingen en in welke vorm ze verstuurd werden. Beide politici geven geen details over de zaak.

Eerder ontving staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) al doodsbedreigingen. Hij werd geviseerd omwille van zijn asielbeleid. "Je bent een grote klootzak, want je gaat al die migranten geld geven terwijl er zo veel werkloosheid is", klinkt het aan het adres van Francken. "Als ik zou kunnen, dan stak ik een granaat in je mond. Ik zou het zonder problemen doen. We zullen elkaar terugzien, dat beloof ik je", staat in een Franstalige mail te lezen die Francken afgelopen weekend kreeg.

In tegenstelling tot Peeters en Beke denkt Francken wel na over meer veiligheidsmaatregelen. De staatssecretaris gaat ook klacht indienen.