Ga naar de mobiele website
^ Top

Ook in Frankrijk: zeehonden vallen toeristen aan

vmma
De afgelopen dagen zijn aan de Franse kust verschillende mensen gebeten door zeehonden. En dat kan hier ook gebeuren, zeggen biologen. Veel moeders komen met hun jongen rusten op het strand. Je kan ze maar beter met rust laten want als ze zich bedreigd voelen, dan bijten ze.

Veel grijze zeehonden zijn bevallen in juni en samen met hun jongen komen ze op het strand uitrusten. Langs de Franse kust zijn enkele toeristen gebeten door zeehonden, wellicht omdat ze te dicht kwamen.

Biologen raden aan om afstand te houden. Volgens biologen zijn er weer meer zeehonden in de Noordzee, om aan eten te geraken vallen ze af en toe een verdwaalde en verzwakte dolfijn of bruinvis aan.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • A du

  K V .. innuit.. haha .. wat een slecht excuus.. t gaat hier over noordzee grijze zeehonden.. die door de overbevissing van de mens soms!! een verzwakte dolfijn aanvallen op zoek naar eten. En nu hun jongen verdedigen tegen al die toeristen. En waarom zou de Innuitt wel vis mogen vangen om te eten en leven en de zeehonden niet??.. onzin.

 • D G

  De zee is van hun maar het strand is van ons. Moeten muilband dragen als ze bijten, nietwaar Weyts?

 • petra edens

  Foute titel ze vallen geen toeristen aan ,ze verdedigen zich tegen toeristen.....

 • K V

  Deze "lieve" diertjes zijn echt gevaarlijk. Zoals het artikel zegt, eten ze zelfs dolfijnen. Maar ja, de Innuit mogen er niet op jagen. Zelfs niet wanneer ze het eten van de Innuit opeten, nl. de vissen die voor de Innuit het basisvoedsel vormen.

 • Stefan van den Abbeele

  Laat die is met rust en dan verschieten jullie dat de wereld kapot gaat jullie vissen de zee leeg

Meld een bug