Ook in beroep vijftien jaar cel voor moeder die pasgeboren baby vermoordde

Sofie H. aan de rechtbank van Turnhout in 2017.
Ton Wiggenraad Sofie H. aan de rechtbank van Turnhout in 2017.
Sofie H. (27) uit Westerlo is vandaag veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op haar pasgeboren baby. Het Antwerpse hof van beroep bevestigt daarmee de celstraf die ze in eerste aanleg had gekregen. De vrouw was vier jaar geleden thuis bevallen op het toilet. 

Sofie H. kreeg eind 2017 al vijftien jaar effectief voor moord, maar ging tegen de veroordeling in beroep. Dat haalde niets uit. In tegenstelling tot de rechters in eerste aanleg - die meenden dat haar kind stierf omdat ze niet had ingegrepen - vond het hof het echter bewezen dat ze haar dochter op actieve wijze gedood had. 

De vrouw was in 2014 op het toilet bevallen van een dochtertje. De baby werd later dood aangetroffen in de wc-pot. Sofie H. beweerde dat ze een miskraam had gekregen, maar onderzoek wees uit dat de baby nog zes tot twaalf minuten had geleefd. Volgens de openbare aanklager had de vrouw geen enkele moeite gedaan om haar kind te redden.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • NANCY CEUPPENS

  Een vele strengere straf zou hier op zijn plaats zijn dat je zo iets kunt verdedigen Dat begrijp ik niet

 • Guy Soetewey

  Zou beter in beroep als de feiten bewezen zijn de straf verdubbelen. De heren advocaten zullen dan misschien beter nadenken voordat ze verder procederen op kosten van belastingsbetalers.

 • Desmet Jacques

  Nog véél véél te weinig. Desmet Jacques

 • Veerle Leeuwerck

  er zijn genoeg andere oplossingen als je niet voor een kind kan zorgen!