Ook in 2018 daalt werkloosheid in Vlaanderen verder

Photo News
De werkloosheid in Vlaanderen blijft dalen, intussen al voor de dertigste maand op rij. Dat blijkt uit de maandelijkse statistieken van Vlaams minister van Werk, Philippe Muyters. Vlaanderen telde eind januari 209.027 niet-werkende werkzoekenden. Dat is 13.228 of 6 procent minder dan een jaar eerder.

De daling van de werkloosheid doet zich voor in nagenoeg alle categorieën.
De werkloosheid bij allochtonen was lang een pijnpunt, maar gaat nu al enkele maanden in dalende lijn, met in januari nog een extra versnelling tot -3,9 procent. "Gezien de recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan is dat zonder meer goed nieuws", vindt minister Muyters. Eenmaal erkend als vluchteling schrijven deze mensen zich massaal in bij de VDAB, wat blijkt uit de toename met 8,5 procent van de categorie "andere werkzoekenden".

Mensen met een arbeidshandicap blijven het echter moeilijk hebben om werk te vinden. Het aantal werkzoekenden in deze categorie steeg op jaarbasis met bijna 4 procent tot ruim 34.000.

Minister Muyters merkt toch op dat de cijfers aantonen dat het goed gaat met de Vlaamse arbeidsmarkt, "ondanks occasionele aankondigingen zoals die van Carrefour onlangs". "Voor wie zijn kans wil wagen, is er in Vlaanderen heel erg veel mogelijk. Voor élke leeftijd, in élke provincie, voor mensen van élke afkomst", luidt het.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters.
BELGA Vlaams minister van Werk Philippe Muyters.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Baeyens

  Goed werk van de Vlaamse regering.

 • Ian Vandenbossche

  En als je dat niet gelooft, maakt muyters van nva je wel iets anders wijs. De jobs die er nu bijkwamen zijn enkel goed voor de werkgevers. Deeltijds, vrijstelling sociale lasten, geen vaste contracten, subsidies aan werkgevers... jobs die niets bijdragen aan de sociale zekerheid en die dan ook niet tellen voir het pensioen van de werknemer.

 • Rik Connaerdt

  Als het zo goed gaat met de Vlaamse economie, dan kan het niet anders of de rekeningen van Vlaanderen hebben een geweldig overschot. Hoe ik ook zoek, ik vind dit nergens terug, enkel een begroting in evenwicht voor 2017. Hoe kan dit dan?

 • Tom Faes

  Janneke, janneke er komen nu meer migranten binnen dan bij De Block en dus Di Rupo. Volg jij het nieuws niet of volg je alleen wat jij wil horen .De Theo lult alleen over migratie maar voert netjes uit wat Europa opdraagt. Dus miserie dat klopt NVA miserie door helpende papegaaien.

 • Eric Loyens

  ,en die blijft liegen zodat die da zelf gelooft ,minder werklozen en meer armoede hoe leg je dit uit of zijn de nieuwe jobs onderbetaald zodat de werkende nu ook in armoede leeft??