Ga naar de mobiele website
^ Top

Ook Google viert nationale feestdag: ontdek jij alle verwijzingen naar België?

Google
De zoekmachine Google viert vandaag op haar eigen manier de Belgische nationale feestdag: met een speciale doodle in een Belgisch tintje. De Belgische designer Steebz Khuan verstopte 21 typisch Belgische bestemmingen en producten in het logo van de zoekmachine. Kan jij ze allemaal benoemen?

De afbeelding kan je hier in groter formaat bekijken. De oplossingen vind je onderaan dit artikel.

Het is niet de eerste keer dat Google zijn homepage opfleurt op 21 juli. Ook in bijvoorbeeld 2012 en 2015 zette Google designers aan het werk voor een speciale doodle: toen bleken de voornaamste ambassadeurs voor ons land voedingswaren: mosselen, witloof, chocolade, spruitjes, wafels... en frieten natuurlijk.

De 42-jarige ontwerper Steve Reggers uit Riemst, bekend onder zijn artiestennaam Steebz Khuan, koos bewust om het deze keer over een andere boeg te gooien door ons landschap in kaart te brengen: "Ons land is net klein genoeg om er alle hoekjes en kieren van te hebben gezien, en het leent zich er geweldig toe om in alle vormen en maten in kaart te brengen. In de doodle heb ik geprobeerd zoveel mogelijk landschappen samen te brengen", zegt hij.

We geven alvast één locatie weg: helemaal in het midden, in de tweede 'o', vind je de Grote Markt van Brussel. Nog twintig te gaan dus! De oplossingen vind je door even naar beneden te scrollen en op de vlagjes te klikken.


4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Vital Lambert

  DE socialistische corruptie?

 • Daniel Corstjens

  Geen file te zien????

 • wim helsen

  De chaos???

 • Bart De Keulenaere

  Altijd al geweten dat Antwerpen in Limburg ligt.

Meld een bug