Ook Fietsersbond steunt overkapping Antwerpse Ring

PHOTO_NEWS
In het Antwerpse district Borgerhout hebben vertegenwoordigers van de Fietsersbond het Ringlandmemorandum mee ondertekend. De belangenvereniging ondersteunt het project om de Antwerpse ring volledig te overkappen en wil het samen met de initiatiefnemers ervan verder verfijnen om het nog fietsvriendelijker te maken. Intussen blijven elke dag vele sympathisanten van Ringland symbolisch een vlag planten naast de ring om aandacht te vragen voor het project en het draagvlak ervan te vergroten.

De initiatiefnemers van Ringland willen een volledig overkapte Antwerpse ring op de (politieke) agenda krijgen. Met een concreet plan willen ze de prioriteiten in het huidige Antwerpse mobiliteitsdossier omdraaien.

Voor de eventuele aanleg van een extra Scheldekruising moet volgens hen de bestaande infrastructuur op de ring immers geoptimaliseerd worden door stedelijk en doorgaand verkeer van elkaar te scheiden, waardoor een overkapping ook eenvoudiger wordt. De presentatie van het project bracht onlangs nog ruim 1.500 geïnteresseerden samen in zaal De Roma.

Rode loper
De voorbije dagen en weken kwamen de mensen achter Ringland al dagelijks op verschillende plaatsen samen om de Ringlandvlag te planten. Vandaag was onder meer de Fietsersbond van de partij: over een rode loper kwamen de deelnemers naar het ondertekeningspunt aan de afrit Borgerhout gefietst.

Volgens de Fietsersbond zou de leefbaarheid in de omgeving van Antwerpen erop vooruitgaan met de realisatie van Ringland. "Het project kiest voor duurzaamheid kiest en heeft aandacht voor een veilige en aangename fietsinfrastructuur", klinkt het. De belangenvereniging wil daarom naar eigen zeggen mee een signaal geven aan de volgende Vlaamse regering.