Ga naar de mobiele website
^ Top

Ook familie PS'ers mocht iets verdienen bij Samusocial

Photo News
De PS bepaalde niet alleen de raad van bestuur van Samusocial, maar stelde ook mensen tewerk in de vzw: van de broer van Yvan Mayeur tot de dochter van Laurette Onkelinx.

Naast de discussie over de samenstelling van de raad van bestuur van Samusocial en de vergoedingen die de bestuurders kregen voor vergaderingen die mogelijk niet plaatsvonden, blijkt nu dat verschillende PS-politici hun familieleden een postje gaven in de organisatie.

De broer van oud-burgemeester Mayeur werkt er als een verantwoordelijke voor het materiaal. Ook de dochter van Laurette Onkelinx, voorzitter van de Brusselse PS, heeft een tijd bij Samusocial gewerkt. Volgens een bron gaat het om een stage. Volgens een andere bron heeft ze er een klein jaar gewerkt en werd de job voor haar gecreëerd, zonder het uitschrijven van een vacature. Een fictieve job. Iemand die destijds in het middenkader zat: "Ik heb haar op al die tijd twee keer gezien. Twee keer zat ze champagne te drinken bij de directie."

Onkelinx zelf bevestigt op Twitter dat haar dochter Sara tussen 2011 en 2013 bij Samusocial gewerkt heeft "voor de begeleiding van asielzoekers en nadien van daklozen". "Zoals zoveel andere medewerkers van Samusocial."

Pascale Peraïta, die vorige week ontslag nam als Brussels OCMW-voorzitter, bevestigt in een mededeling dat haar twee dochters "in het verleden effectief bij Samusocial hebben gewerkt". Ze wil naar eigen zeggen transparant zijn over de berichten die in de media circuleren. "Ze werkten als polyvalente medewerkers en als verpleeghulpen", luidt het. "Dit werk werd uitgevoerd onder het gezag van coördinatoren en hoofdzakelijk in centra op een afstand van de directiezetel."

Wat zeggen deze praktijken over hoe de Brusselse PS omging met de daklozenorganisatie? En werden er nog meer oogjes dichtgeknepen? Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!

'De dochter van Onkelinx werkte hier. Ik heb haar op al die tijd twee keer gezien. Twee keer zat ze champagne te drinken bij de directie'

Ex-werknemer vwz88 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tisomzeep

  Nieuwe info Laurette is voorzitter raad van beheer van ook zo graai vzw dus opstappen

 • Tisomzeep

  Terzake gezien zelf de vakbond wist ervan en calvo we horen u niet

 • Philippe Deckers

  Plaats de Brusselse regering onder curatele aub.

 • Blackfalconaviation Belgium

  Wat onbegrijpelijk is, is het feit dat er in dit land nog mensen rondlopen die nog steeds op sp /ps stemmen bij verkiezingen na meer dan 70 jaar onophoudelijke graaicultuur

 • Marc Decoutere

  Maar die gaan geen ontslag geven, want die beseffen zelfs niet dat ze fout waren.Calvo gaat als groene rakker met de dikke pree eerst de bomen wat knuffelen en befluisteren.men dronk dan een glas men piste ne plas en alles bleef zoals Lauretteke was!

Meld een bug