Ook Eric Van Rompuy zal uittredingsvergoeding opnemen: “Een beetje respect alsjeblieft”

CD&V-parlementslid Eric Van Rompuy.
Photo News CD&V-parlementslid Eric Van Rompuy.
Ook CD&V-parlementslid Eric Van Rompuy (68) zal straks, wanneer hij in mei 2019 afscheid neemt van de politiek, een uittredingsvergoeding aanvaarden. “Een beetje respect voor politici die zich jarenlang hebben ingezet”, reageerde hij geïrriteerd in De ochtend op Radio 1.

Dat Van Rompuy bij de volgende verkiezingen geen kandidaat meer zal zijn voor een nieuwe termijn in het parlement, had hij eerder al laten vallen. “Ik heb er 36 jaar in het parlement op zitten, en ben de op een na oudste in het parlement. Ik heb altijd mijn werk gedaan en heb ook de laatste vijf jaar in de kamer mijn rol gespeeld in de commissie Financiën en Begroting. Het is nu tijd voor de nieuwe generatie”, zei hij daarover op Radio 1.

Gevraagd of hij ook een forse uittredingsvergoeding zal aanvaarden, zoals Jo Vandeurzen, reageert Van Rompuy geïrriteerd: “Ik hoop als ik hier over een paar maanden zit, dat het dan gaat over wat ik in die 36 jaar gedaan heb. Ik heb in alle mogelijke parlementen gezeten, ben minister geweest en heb me 36 jaar ingezet. Ik hoop dat men dan niet begint over uittredingsvergoedingen.”

Van Rompuy neemt het ook op voor zijn partijgenoot Vandeurzen, die in De zevende dag zei dat hij zijn vergoeding zal opnemen. “Jo Vandeurzen heeft zich als parlementslid, en daarna als minister, enorm positief ingezet. Dat hij dan zo behandeld wordt, verdient hij niet. Een beetje respect alsjeblief voor politici met grote verdiensten die zich jarenlang hebben ingezet.”
1.545 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Vranken

  Regelrechte schande ! Dit vergroot nog maar eens de kloof tussen politiek en de burgers !

 • Serge Vanlandewyck

  En zeggen dat er duizenden mensen niet rondkomen met hun pensioentje , en die hebben waarschijnlijk véél harder gewerkt. Blijf maar lachen met de kleine man . Schaam U , politiek België !!

 • paul lemmens

  hoe kun je respect hebben voor iemand die er zit dank zij zijn broer en in gans zijn leven niets gedaan heeft dan afbreken

 • Koen Van Crombruggen

  Arrogantie ten top. Mijn contract wordt na 17 jaar niet verlengd en ik krijg NIETS. Ik ga niet eens uit eigen wil weg. En 17 jaar voorlopige contracten geven is zelfs bij wet verboden, maar aan een unief met staatsachtergrond mogen ze dat weer wel. Ik denk dat ik toch maar eens ga procederen.

 • Marc Bohets

  Man, geef gewoon toe dat politicy goed voor zichzelf zorgen. Waarom moet de politiek trouwens zo een hoge uitstappremie krijgen, als ik stop met werken krijg ik ook geen zak geld toegestopt, en ik heb me ook de ganse tijd ingezet. Als een normale werknemer zelf beslist om te stoppen blijft hij achter met niets, een politieker daarentegen .... En dan vragen ze nog extra respect voor hun graaipraktijken, in welke ivoren toren leven die ?