Ook Christian De Stoop dingt mee naar voorzitterschap Open Vld

Christian De Stoop (l).
UNKNOWN Christian De Stoop (l).

Op 8 maart zullen uiteindelijk drie kandidaten een gooi doen naar het voorzitterschap van Open Vld. Naast huidig voorzitter Bart Somers en gemeenschapssenator Margriet Hermans waagt ook Christian De Stoop opnieuw zijn kans. Dat blijkt vandaag uit een persbericht van Open Vld.

De termijn voor het indienen van kandidaturen is afgelopen nacht verstreken. Het zag er lang naar uit dat Bart Somers de enige kandidaat-voorzitter zou worden, maar uiteindelijk liggen er drie kandidaturen op tafel. Zo dook plots nog Vlaams parlementslid en gemeenschapssenator Margriet Hermans op. En ook Christian De Stoop uit Wilrijk doet opnieuw een gooi naar het voorzitterschap. Hij nam eerder al meermaals deel aan de voorzittersverkiezingen, maar haalde de vorige keer amper 140 stemmen.

De stemmingen voor het voorzitterschap bij de Vlaamse liberalen gebeuren elektronisch of via telefoon. Ze starten op zaterdag 1 maart om 16.00 uur en sluiten een week later af op 18 maart, ook om 16.00 uur. Diezelfde zaterdag kunnen de Open Vld-leden die dat willen ook nog gaan stemmen op 115 locaties in Vlaanderen. De uitslag moet in de vooravond van 8 maart bekend zijn. (belga/ka)