Ook bpost schakelt geldautomaten uit wegens risico op digitale plofkraak

Illustratiebeeld.
BELGA Illustratiebeeld.
Bpost schakelt preventief 89 geldautomaten uit wegens het risico op een digitale plofkraak. Dat heeft het postbedrijf bekendgemaakt.

Bij bpost gaat het om een preventieve maatregel, klinkt het. Het gaat om 89 automaten aan buitengevels van postkantoren die door de leverancier “gedetecteerd zijn als zijnde gevoelig” voor digitale plofkraken. Nog geen enkele automaat van bpost is overigens al doelwit geweest van hackers.

In 57 van de 89 betrokken postkantoren kunnen de klanten nog altijd geld opnemen aan geldautomaten in het binnensas. In totaal beschikt bpost over meer dan 520 geldautomaten in ons land. De maatregel is tijdelijk en geldt voor onbepaalde duur, tot de leverancier een oplossing heeft om de automaten op een veilige manier in gebruik te nemen.

Eerder schakelde de bank Argenta al geldautomaten uit wegens verschillende pogingen tot digitale plofkraken. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Theo Van Zantvoort

    En binnen hebben ze geen geld hoe komen we dan aan geld

  • gustaaf carpels

    Heb verleden maand geld afgehaald aan het loket En heb daar extra voor moeten betalen meer dan dat ik bij een automaat moet betalen. Nu ze deze autometen gaan stilleggen hoop ik dt er geen extra kosten gerekend worden bij afhaling aan een loket