Ook Albert en Paola zijn gaan stemmen

BELGA
Ook koning Albert II  en koningin Paola hebben vandaag hun stem uitgebracht. In thuisbasis Laken (Brussel) stemden zij voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers, het Brusselse parlement en de Europese verkiezingen.

De vorst is sinds 21 juli 2013 niet meer in functie, waardoor hij net als koningin Paola niet langer is vrijgesteld van stemplicht. Van zijn zoon koning Filip, het huidige staatshoofd, wordt geacht dat hij boven de partijen staat. Hij en koningin Mathilde moeten daarom geen bolletje kleuren.

Het was de eerste keer dat de voormalige vorst  in het openbaar verscheen sinds het Brusselse hof van Beroep hem tien dagen geleden verplichtte om een DNA-staal af te staan, op straffe van een dwangsom in de zaak van Delphine Boël. Zij wil via het gerecht aantonen dat ze een biologische dochter is van Albert II.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Willy De Vidts

    De troonopvolgster is toch 18 jaar geworden. Is die ook gaan stemmen?