Ooggetuigen over ontploffing: "We zagen jonge mensen vanonder het puin naar boven kruipen"

Marc De Roeck
Onmiddellijk nadat het gebouw op de Paardenmarkt instortte, zagen ooggetuigen hoe mensen onder het puin vandaan kropen. Anderen schreeuwden om hulp.

“Ik denk dat het studentenkoten zijn die vernield zijn", vertelde student Brett Buelens aan VTM Nieuws. Hij besefte onmiddellijk dat er ook nog enkele studenten vastzaten in de aanpalende gebouwen. "Ik zag studenten die niet meer uit hun kot konden omdat de trap weggeblazen was."

Lieselot Saerens woont tegenover het ingestorte gebouw. De schade is enorm, zegt ze aan VTM. "Ik ben naar beneden gegaan om te checken of onze auto beschadigd was en de hele straat lag vol glas en pvc van kapotte ramen. Eerst zag ik totaal niets, behalve een grote witte stofwolk. Daarna keek ik naar de gebouwen aan de overkant en die zijn volledig weg. Heel gek." De hulpdiensten kwamen meteen heel snel ter plaatse, zegt ze.

“We zagen jonge mensen onder het puin naar boven kruipen. Ze zagen helemaal zwart. Mensen waren aan het roepen en gillen. Haast het hele gebouw ligt in puin. De hele voorkant is volledig ingestort. Ook de huizen ernaast zijn beschadigd,” deelt ooggetuige Emilie mee aan het Nieuwsblad.

Marc De Roeck

Trillen op de benen

De 54-jarige Adriano woont naast het ontplofte gebouw. Zijn dochter raakte bij de knal gewond. “Ik was klaar om te gaan slapen toen het plots was alsof er een enorme bom ontplofte. Letterlijk alle ramen van het gebouw vlogen in scherven uit elkaar. Het was verschrikkelijk. Het glas vloog meters ver,” vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Mijn dochter is er het ergst aan toe van het hele gezin. Ze heeft overal pijn en wil naar het ziekenhuis. We wachten op een ambulance en ik wil dat ze zo snel mogelijk verzorgd wordt. Ik sta te trillen op mijn benen. De voordeur lag drie meter verder, gewoon weggeblazen door de schok. Ik probeer nu familie te bereiken voor onderdak vannacht. Ons appartement is een ravage.”
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Pietje Huysentryut

    Je overburen hun huis ontploft, eerst even gaan kijken of er geen kras staat op uw wagen. Prioriteiten zijn wel top bij dat meisje!