Onze redactie helpt 90.000 euro in te zamelen voor Hannelore: "Met mijn gewone 'benen' val ik al over een kiezeltje"

VTM
Bloed, zweet en tranen liet Hannelore Vens (27) in 'Over Winnaars' toen ze met krukken en twee kunstbenen naar Machu Picchu klom. "Ik mocht tien weken speciale prothesen gebruiken, maar ik heb ze moeten teruggeven. Of ken jij iemand die 90.000 euro op overschot heeft?" Haar vraag was retorisch, maar greep Vlaanderen zo fel naar de keel dat Qmusic, Dag Allemaal en deze krant een inzamelingsactie organiseren.

De presentatoren van Qmusic verlaten morgen hun studio en gaan wandelend radio maken. Onze website, hln.be, gaat daarvan wandelend verslag uitbrengen. "En we blijven wandelen tot we 90.000 euro bijeen hebben", zegt Sam De Bruyn van Qmusic. "Het bedrag dat nodig is opdat Hannelore haar speciale protheses kan behouden." 'Stap voor stap voor Hannelore' heet het opmerkelijke project en het 'doel' van de actie is er razend blij mee. "Ik ben een beetje overweldigd", zegt ze. "Ik had wel wat reactie verwacht na de uitzending, maar dit? Nee, dat had ik nooit durven dromen."

90.000 keer 1 euro

De crowdfunding komt er nadat duizenden luisteraars en lezers gisteren reageerden op de eerste aflevering van 'Over Winnaars', het nieuwe VTM-programma van Koen Wauters. Daarin zagen we hoe Hannelore - die drie jaar geleden bij een treinongeval haar twee benen kwijtraakte - met een bijna onmenselijke overgave zichzelf een weg baande naar de ruïnes van Machu Picchu in Peru. Nog tijdens de uitzending kreeg Hannelore lof toegezwaaid vanuit heel Vlaanderen. Toch bleef ook een bitter nasmaakje achter toen bleek dat ze de protheses waarmee ze haar avontuur had volbracht niet mocht houden. In onze krant van gisteren zei ze daar al het volgende over: "Via een leverancier mocht ik tien weken speciale prothesen gebruiken, waarmee ik de trappen op geraakte. De tien mooiste weken uit mijn leven. Nee, wacht: uit de laatste drie jaar. Maar ik heb ze moeten teruggeven. Of ken jij iemand die 90.000 euro op overschot heeft?"

Het was niet eens als een oproep bedoeld, maar toch werd er massaal op gereageerd. Alleen al op de Facebook-pagina van onze krant waren er binnen de kortste keren meer dan 10.000 reacties - een ontzettend hoog aantal. "Als 90.000 mensen elk 1 euro storten, hebben we het bedrag al binnen", klonk het. "Onze luisteraars kwamen met gelijkaardige voorstellen", zegt Sam De Bruyn. "Het was zo massaal dat we bijna niet anders konden dan een actie op touw te zetten."

Naast de actie van morgen, zullen er vanaf dan ook donaties kunnen gegeven worden voor Hannelore.

Hoe gaan HLN.be, Qmusic en Dag Allemaal het geld voor Hannelore bij elkaar proberen te halen? Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!

rv19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • De Neve Julie

  Leuk... maar mijne maat is ook een been kwijt... krijgt hij er dan ook 1?

 • Ann Verhaert

  Veel respect voor Hannelore. Ik kan helaas niet helpen. Ik heb een psychische ziekte. Maar ik vind wel dat voetballers en politici met hun dikke salaris een duit in het zakje mogen doen. Ik probeer op mijn manier de wereld beter te maken door plasma en bloed te doneren.

 • Severine C

  Kan de regering er niet voor zorgen dat zo'n zaken kunnen terug betaald worden, voor iedereen dan wel? Belastingen betaal ik anders wel genoeg als werkmens.

 • Jean Bracke

  Dit is waar de nieuwe politieke wind op rekent: inclusie vanuit empathie voor de zwakkeren. Terwijl ze ten gunste van de welvarendsten de solidariteit afbouwt.

 • Frank C.

  Organisatoren moesten zich schamen en fabrikant zou deze moeten geven aan Hannelore voor de reclame die ze heeft helpen maken. En er moet een actie opgestart worden voor ALLE gehandicapten want is een doorn in het oog voor anderen invaliden.