Exclusief voor abonnees

Onze politiek analist blikt vooruit: wat kunnen de informateurs nog bereiken op twee weken tijd? En heeft hun opdracht nog zin?

Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR).
Photo News Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR).
De federale informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) blijven aan zet. Koning Filip heeft hun opdracht deze namiddag verlengd. Heeft deze opdracht überhaupt nog zin en hoe moet het nu verder met de informatie? Onze politiek expert Jan Segers schept duidelijkheid aan de hand van drie vragen.

Wat kunnen de informateurs nog bereiken op twee weken tijd?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • james vroman

  nu aan de wever en als die mislukt nieuwe verkiezingen en dat ze dan maar eens uitleggen aan de kiezer wat die splitsing hun onderdanen zal kosten want ze zullen het wel al berekend hebben ...wat met de sociale zekerheid , hoeveel staatsschuld zal Vlaanderen moeten meebetalen enz splitsen uit romantiek gaat niet gaan zal een ferm prijskaartje aanhangen ...verkiesthema keuze Vlaanderen of Belgie eindelijk duidelijkheid.

 • dirk dirksen

  Nieuwe verkiezingen Overwinning rechts Ps raid Avv vvk

 • Hendrik Goris

  België in deze vorm is ten einde. Ofwel één regering, 1 kieskring en 1 man 1 stem, geen gefoefel meer. Ofwel een federale regering, automatisch samengesteld uit de partijen van de deelstaatregeringen.

 • freddie alro

  Het is nog te vroeg voor nieuwe verkiezingen.Ze weten namelijk dat het VB een monsterscore gaat behalen en daar moeten ze eerst iets op vinden.De komende weken gaan ze dus bestuderen hoe ze de verkiezingsuitslag kunnen manipuleren,lees"hoe manipuleren we de computers?".

 • Paul Van Heurck

  Nieuwe verkiezingen en partijen onder de 10% eruit.