Onze opinie. Regering-Michel kan elk moment vallen, maar net zo goed wint ze in 2019 de verkiezingen

Met therapeutische hardnekkigheid wordt het voortbestaan van de regering-Michel gerekt.

Charles Michel donderdag in de Kamer.
BELGA Charles Michel donderdag in de Kamer.

Klinisch dood. Hersendood. Morsdood. Het zijn adjectieven die nu al dagen worden gebruikt in de Vlaamse en de Franstalige media. Maar gevallen is  de regering-Michel nog steeds niet. Met een aan therapeutische hardnekkigheid grenzende moed der wanhoop vecht ze voor haar voortbestaan. En ja, ze kan elk moment vallen. Maar net zo goed wint ze volgend jaar de verkiezingen en zal alle heisa van de voorbije dagen op 26 mei 2019 nog slechts een vage herinnering zijn.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Hendrik

  De verkiezingen winnen in 2019 ??? Dan is dit het einde van Belgie want 4 jaar geklungel is meer dan genoeg

 • Theo Beyens

  Goed gek wie nog voor deze regering stemt . Alles veel duurder geworden en sociale voorzieningen weg een A4 blad vol . Peeters weet al dat partij fors gaat verliezen . Een goede kapitein laat zijn zinkend CD&V schip als laatste achter .

 • Michel de Coorebyter

  Wordt dit het moment dat de politiek eindelijk zal genoodzaakt worden om de realiteit aan de mensen te verkopen in plaats van omfloerste waarheden en leugens aan de mensen te verkopen?

 • fredien van havere

  Zolang belgie in twee staten is verdeeld komt er niets van in huis ,en zeker als een broebelende waal eerste minister is ,laat de confederatie maar komen maar niet met dezelfde kazakkendraaiers stem ze volgende keer naar de hel.

 • Diane Bernaerts

  Misschien komt er wel een Michel II, maar dat zal dan toch zonder N-VA zijn. Nu hebben ze zichzelf definitief buitenspel gezet.