Onze opinie. N-VA is een schim van zichzelf, ze dreigt te verworden tot een extreemrechtse partij als een andere

Bart De Wever
Laenen Bart De Wever

Op sterven na dood. In die toestand bevond zich gisteravond de regering-Michel. Nieuw is dat niet. Het is niet sinds gisteren dat deze regering in coma ligt, maar al maanden lang. Sinds anderhalf jaar zelfs, volgens boze tongen. Nieuw is alleen dat het parlement vandaag of morgen haar overlijden formeel kan vaststellen. Door met een wisselmeerderheid voor Marrakesh te stemmen, tegen de belangrijkste coalitiepartner in. Premier Michel kiest zo voor de zachte dood van zijn regering en voor de vrijwaring van zijn eigen toekomst op het internationale toneel. Maar zowel voor zijn MR als voor de N-VA dreigen de gevolgen keihard te zijn, post mortem, bij de federale verkiezingen van 26 mei 2019. Want wie  gelooft die mensen nog?

N-VA wás de voorbije vier jaar al verworden tot een partij als een andere. Nu dreigt ze te verworden tot een extreemrechtse partij als een andere.

Jan Segers

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
93 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nathalie Klaus

  Je ziet, iedereen geeft de nva gelijk, hoe komt het dat dat niet doorkomt in de kranten en het nieuws!!!! Cijfers???!!!! Waar is de stem van het volk gebleven?!

 • Leo Peeters

  Mady Vermeulen zegt: Dreigt de N-VA te verworden tot een iterst rechtse partij zoals een andere? So what? – Alsof de schizofrene N-VA een uiterst rechtse partij zou kunnen worden. 50% van de N-VA’ers vindt de standpunten van het VB extreem. Voorstanders van een bindend referendum moeten weten dat de grote N-VA leider een tegenstander is van bindende referendums.

 • Raphael Lievens

  Fantastisch maneuver van NVA, mijn stem krijgen ze

 • Marc Schoensetters

  Wordt N-VA een extreem rechtse politieke partij? Of is ze het al niet? Alleszins is het een partij die uitermate haar best doet om de rijken en grote bedrijven naar het hart te staan. Voor de arbeiders, bedienden, gepensioneerden, zieken, … doet deze partij niets dan alleen maar deze mensen bestoken met allerhande taksen en belastingen.

 • Johan LAUNDERS

  Dat is jullie van de NV-a maken. Geef hen de volstrekte meerderheid en je zal de NV-a zien zoals ze zijn. Coalitie=je programma niet kunnen uitvoeren. Daarom zou een systeem van Engeland en de USA goed zijn