Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Maskers af: transparantie is een modewoord in de Wetstraat, niks meer”

Photonews
Soms moet u iets twee keer lezen vooraleer u het gelooft. De volgende zin is er zo één. Ons land is aan zijn vierde minister van Mondmaskers toe. Na Maggie De Block (Open Vld), Philippe De Backer (Open Vld) en Koen Geens (CD&V) heeft nu ook Philippe Goffin (MR) de taak om miljoenen stuks naar ons land te halen. De minister van Defensie kreeg eind april de taak om 18 miljoen stoffen mondkapjes te bestellen; voor iedere Belg minstens eentje. Want hoewel ze ooit door experts gepropageerd werden als ‘maskertjes voor de hersenen’ die een vals gevoel van veiligheid opwekken, blijken ze vandaag van levensbelang in onze exitstrategie. Voortschrijdend inzicht.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • van roy jozef

  Denk dat men België best verdeeld en laat regeren door Frankrijk, Nederland, en Duitsland. Opgelost heel dat circus gedoe onder die politiekers.

 • ariane inslegers

  Maskers af,heeft geen enkele zin deze aan te houden.Gewoon gezond verstand gebruiken en het voornaamste blijft nog altijd..Handen wassen en ontsmetten.

 • Gino Sinnesael

  Politici worden goed betaald "omdat ze een grote verantwoordelijkheid hebben", aldus henzelf. Maar aangezien geen enkele politicus zijn of haar verantwoordelijk dient te nemen (of neemt)... (vul zelf de logica in, aub)!

 • HUS JOZEF

  Bij volgende verkiezingen ALLE huidige politiekers met aanhang en familie in derde graad uitsluiten om nog politieke mandaten op te nemen en aansluiten in de achterste rij met mond masker wel te verstaan .

 • Gil Groenewijn

  Maskers af ? Nee maskers OP aub. Letterlijk. Met zijn allen . Figuurlijk ? Waarheden zeggen op elk gebied . Maar niet gaan strijden wie nu gelijk heeft. Iedereen kan eens gelijk hebben, er is geen 'algemeen ' gelijk, behalve dat een lockdown nodig was en niet alles tegelijk en te snel mag worden gelost . Dat gelijk dus wel ...