Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Joachim Coens mag nog duizend versies van zijn nota schrijven, zolang zijn eigen CD&V geen keuze maakt — N-VA lossen of niet — zal deze regeringsvorming niet opschieten”

Jan Segers
Bart Leye Jan Segers
Hij is te vaag om wie dan ook te charmeren, laat staan te enthousiasmeren. Tegelijk is hij vaag genoég om niemand te bruuskeren, laat staan te choqueren. Kortom, de gelekte sneuvelnota van het informateursduo Coens-Bouchez draagt toch vooral de stempel van de aloude CD&V. Zelfs met een welwillend oog is het vergeefs speuren naar ingrijpende keuzes of gedurfde voorstellen. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  Op een dag zullen VLD en CDV toch een beslissing moeten nemen als ze dramatische verkiezingen willen voorkomen.

 • Roger Vanthillo

  Terwijl PS meermaals duidelijk maakte niet met N-VA te willen besturen krijgt deze laatste permanent het verwijt geen keuze te willen maken. Welke keuze ? Het PS programma uitvoeren ? Daar koos Vlaanderen in ieder geval niet voor. Het is niet N-VA die een keuze moet maken, het zijn de traditionele Vlaamse partijen die nu maar eens moeten vertellen of ze de Vlaamse belangen wensen te behartigen of zoals de Franstaligen willen : de Belgische. Wat neerkomt op het behoud van het status-quo.

 • Jan Boden

  Het zijn vooral de Waalse partijen die de regeringsvorming blokkeren in hun doelstelling om de grootste Vlaamse partij uit te sluiten. Waarom de CD&V hier moet aangevallen worden is me niet duidelijk.

 • René Mattyns

  De verliezende partijen, en de ontslagen regering doen gewoon verder.Het regeerakkoord herleid tot een vodje papier.Maggie en Bart en De Croo blijven geld nemen om uit te delen aan de halve wereld.Zij steunen oorlog en mensenhandel, doen wat Europa dicteert en laten de problemen voor de Belg, laat staan, de Vlaming (betaler)

 • Erwin Lauwens

  De Belgische democratie: 640K-PS zijn incontournabel, 800K-VB worden genegeerd en 600K-CVP bepalen welke regering we gaan krijgen. Het miljoen NVA mag toekijken. Kan er iemand deze wanvertoning stoppen en ons opnieuw laten stemmen?