Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Groen rekent zich rijk, maar aan het klimaat hangen kosten

Klimaatmars in Brussel
Dieter Nijs Klimaatmars in Brussel
Dat het nu of nu is, zei Meyrem Almaci gisteren. Voor het klimaat, bedoelde ze, en ook wel een beetje voor haar eigen partij. 35.000 spijbelaars tijdens de week, 70.000 wandelaars op zondag: het ijzer is heet, tijd om het te smeden. Als Groen er op 26 mei niet in slaagt om de tweede partij van Vlaanderen te worden, dan wellicht nooit meer. De partij rekent zich al rijk. Het zoeken is enkel nog naar partners die een heuse klimaatregering op de been willen brengen. Een kwestie van dagen lijkt het voor Almaci uit de kast komt als kandidaat-premier. Toch?

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick De pauw

  Groen is zelfs niet bekwaam in de politiek?veel roepen maar zelf geen oplossingen!

 • verheyen kurt

  toen groen aan de macht was hadden ze maar maatregelen moeten nemen. nu is het te laat. makkelijk roepen langs de zijkant. zelfs in Antwerpen wilden ze niet mee besturen. blijf dan maar roepen vanuit de oppositie

 • bob jansens

  Volledig eens met Roberto Pilotto, het heeft geen enkele zin dat België of zelfs de EU dure maatregelen neemt in de hoop het klimaat te redden als belangrijke grote landen zoals USA, Brazilië (kappen van het regen woud) en vele anderen niets doen

 • vanaeken jokke

  Ze denkt de grootste partij te worden omdat er wat schoolkinderen - 18 in Brussel wat onzin komen uitkramen.Er misschien volgens hun telling 70.000 mensen die al lid zijn of voor groen zouden stemmen dus geen winst aan stemmen.Droom verder miss compostvat vorig peiling was groen al 2 % gezakt een normaal mens stemt niet op die partij.

 • Roger Smets

  Groen, zijn jullie de tijd vergeten van Aelvoet en Vogels. De werkmensen maar belasten met taksen. De kleine man zal wel weer betalen. De groenen hebben tentijde van Verhofstad 1 ook al een taks op flessen ingevoerd. De kleine betaalt altijd.