Exclusief voor abonnees

Onze opinie: "Geen 5 jaar geleden zou wat Bart De Wever over migratie en identiteit in zijn startnota schrijft, wekenlang tot vloedgolven van verontwaardiging geleid hebben”

BELGA
“The times, they are a-changin.” Geen 5 jaar geleden zou wat informateur Tom … euh ... Bart De Wever (N-VA) over migratie en identiteit in zijn Vlaamse startnota schrijft, wekenlang tot vloedgolven van verontwaardiging geleid hebben. Vandaag stappen zelfs Open Vld en CD&V stilletjes mee in “het signaal van de kiezer”. Het mag duidelijk zijn: in het Vlaanderen van Jambon I maakt iedereen een ruk naar rechts. Iedereen, behalve de grote leider: die maakt alweer een ruk naar Antwerpen. Wanneer wordt de parking eindelijk goed genoeg, Bart?

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis105 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor Munster

  Wanneer 48 % van de Vlaamse kiezers een zekere kant op wil, kun je daar als politicus niet naast kijken. Democratie is echter een spelletje van 50 % + 1

 • René Neeskens

  Het signaal van de kiezer is sowieso weer ver te zoeken. Verwondert het de dames en heren dan dat er meer dan 1 miljoen ongeldige kiezers zijn, om nog maar niet te spreken van mensen die gewoon niet meer gaan stemmen. Ik ken er in mijn directe omgeving meer dan 10...

 • Geert Verschelde

  Het is zinloos om als gefrustreerde NVA-kiezer omwille van het akkoord bij de volgende verkiezing naar het VB over te stappen. DE NV-A moet minstens even sterk blijven, zelfs terug sterker worden. Een sterk NV-A kan het VB laten meeregeren, de andere partijen durven dat niet, omwille van hun federale doel om daar ook mee te regeren.

 • Wilfried Vanden Berg

  Ik geef de regering De Wever Max. 2 jaar . En dan gaat alles op de fles. OVLD en CD&V gaan nog verder wegzakken in hun moeras van dictatuur om steeds in een regering te moeten zitten. En het VB gaat nog meer stemmen halen. Ze leren het niet de politiek. Je houd in de 21 st eeuw de mensen niet meer voor idioten of dommeriken en je wil ze mond dood houden . Als jullie niet of nooit willen luisteren dan moeten jullie het maar voelen vroeg of laat.

 • Peter Nols

  Vlaanderen kan nu uitpakken met een minister-president met een bedenkelijk Vlaams Blok verleden. En dat vinden de VLD en CD&V dus geen probleem.