Exclusief voor abonnees

Onze opinie: Eén jaar na de verkiezingen is het land stuurloos. U verdient beter

Eén jaar na de verkiezingen is het land stuurloos, verstild, gestold. Tijd om het opnieuw te doen werken, zegt JAN SEGERS, maar anders dan vroeger

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Stilstaan is achteruitgaan, en dat doet dit land al exact één jaar lang. Toen heeft de kiezer de kaarten zo geschud dat er blijkbaar enkel op papier nog een regering te vormen is. Want in de Wetstraat lukt niet meer wat - samen met bier en chocolade - ons belangrijkste handelsmerk is: compromissen sluiten. Tien experts geven hun adviezen om ons land weer te laten werken. Want u verdient beter, vindt onze editorialist Jan Segers.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
56 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Walter Roesems

  Het opinie artikel van de hoofdredacteur is zowat het beste dat ik in het kader van de coronacrisis tot nu toe heb gelezen. Samen met de mening van de gevraagde experts is krant van vandaag, dinsdag, een exemplaar dat een permanente plaats verdient als handleiding voor hoe het verder moet.

 • GUY VERMESEN

  Weerom een recht to the point artikel van hoofdredacteur Jan Segers en ook de andere opinies zijn navenant. Het is van het grootste belang dat iedereen op een relatief veilige manier ten volle aan de slag kan en alle studenten moeten per direct terug naar school met verwaarlozing van de anderhalve meter afstand. Zo geraken we op een even veilige wijze aan de nodige immuniteit om toch wat te kunnen weerstaan aan de door de virologen zo gevreesde (en hopelijk niet verhoopte) tweede golf.

 • Johnny Anthonissens

  De crisis legt de wonden bloot , leer eruit.

 • Freddy Madou

  1 regering en de putten zullen rap gevuld zijn, die graaiers bende moeten verdwijnen liefst achter slot en grendel, en we gaan miljarden over hebben voor alle andere zorgen en benodigdheden , maar dat gaan ze niet doen in hun eigen vel snijden.

 • Roger Forier

  Veel gewauwel van veel experten, maar geen enkele die de werkelijke oorzaak aankaart. STOP met cordons te leggen rond partijen en dan bedoel ik zowel VB, NVA alsook Pvda/Ptb. Wel aan verkiezingen laten deelnemen maar niet aan regeren. 11% van de stemmen in Vlaanderen is al genoeg om federaal van de daken te toeteren en alles on hold te zetten. Het is niet omdat je vroeger groot was dat dit nu nog zo is ! Is dit democratisch ?