Exclusief voor abonnees

ONZE OPINIE. Depressie? Gezonde tristesse? Het gebeurt bij de besten, na maanden van coronastress

Michelle Obama.
BET / via REUTERS Michelle Obama.
Michelle Obama heeft een milde depressie. “Low-grade depression”, drukte ze dat uit in het Engels, in haar podcast. Meteen zal de halve wereld zich verwant voelen met Michelle, het elegante voorwiel van een tandem die we qua stijl en toon hard missen. Een tikje depri, dat gevoel is nu des mensen. We komen uit ons bed, uiteraard, en we halen gezwind een brood of starten fluks onze computer, maar we staan ook wel eens met een tas koffie voor het raam, bij een wereld die opeens averechts draait. Wat is er met ons leven gebeurd? Hallo, iemand?

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Tossens

    Tja wat wil je. Van Trump krijg je een depressie. Maar Michelle heeft daar een oplossing voor. Zelf opkomen als kandidaat voor het presidentschap. Depressie direct over.

  • joan vliegen

    Ik vind wel dat er hier een onderscheid mag gemaakt worden tussen een depressie een continu gevoel van nergens aan kunnen starten futloos altijd door psychische reacties allerlei. Dan even misnoegd te zijn dat men in een vrij leven voor onbepaalde tijd voor zichzelf en anderen de vrijheden ziet ingeperkt. Kleine nuance... Er is een groot verschil tussen iets gewoon niet kunnen en iets best nu lang best niet doen. Groot verschil.

  • Guy Buyts

    Zo mooi geschreven Nadine, dat je er bijna vrolijk van wordt...